16:05 17.07.2015

Роботу спільної слідчої групи з розслідування аварії малайзійського Боїнга продовжено до 7 лютого 2016 року

2 хв читати

Генеральний прокурор України Віктор Шокін у п'ятницю, 17 липня, в річницю авіакатастрофи малайзійського "Боїнга" в Донецькій області, підписав угоду про продовження мандату спільної слідчої групи з розслідування цієї аварії до 7 лютого 2016 року.

"Сьогодні генеральний прокурор України Віктор Шокін підписав угоду про продовження мандату спільної слідчої групи до 7 лютого 2016 року, підтримавши відповідну пропозицію голландського колеги Фредеріка Вестербеке", - повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

У Генпрокуратурі висловили впевненість, що завдяки скоординованим зусиллям правоохоронців з різних країн, що здійснюють міжнародне розслідування, "вдасться довести провину всіх осіб, які скоїли цей злочин щодо цивільного літака і його пасажирів".

В.Шокін направив лист-співчуття послові Нідерландів в Україні Кейсу Кломпенхауеру і запевнив, що українська сторона зробить усе необхідне, щоб винні були покарані.

Як повідомлялося, "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий на сході України 17 липня 2014 року. На його борту перебувало 298 осіб, усі вони загинули. З них - 192 підданих Нідерландів (один мав і громадянство США), 44 громадяни Малайзії, серед яких 15 членів екіпажу, 27 громадян Австралії, 12 - Індонезії, 10 – Великобританії (один мав і громадянство ПАР), четверо німців і четверо бельгійців, троє філіппінців, один громадянин Канади і один - Нової Зеландії.

З метою розслідування 7 серпня 2014 року була створена міжнародна спільна слідча група, до складу якої входять прокурори і представники інших правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії і Малайзії, а також представники Євроюсту. Передбачалося, що група із збору доказів працює до 7 серпня 2015 року.

У Головному слідчому управлінні Служби безпеки України прогнозують ухвалення до кінця 2015 року спільного погодженого рішення міжнародної команди слідчих щодо визначення провини і кваліфікації дій усіх, причетних до аварії "Боїнга".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА