19:31 17.07.2015

ВР запропонують скасувати голосування за закон про реструктуризацію валютних вкладів - глава комітету

2 хв читати
ВР запропонують скасувати голосування за закон про реструктуризацію валютних вкладів - глава комітету

Київ. 17 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Проект постанови про скасування результатів голосування за законом №1558-1 про реструктуризацію валютних кредитів буде внесено на розгляд Верховної Ради без схвалення його комітетом з питань регламенту, повідомив глава парламентського комітету з фінансів Сергій Рибалка з фракції Радикальної партії.

"Цей (регламентний - ІФ) комітет ухвалив пропозицію представника нашої фракції не давати позитивного висновку на цей проект постанови, а винести його на суд сесійної зали", - написав він у своєму блозі у Facebook у п'ятницю за підсумками засідання регламентного комітету.

С.Рибалка уточнив, що вже завізував закон як глава профільного комітету. На думку депутата, тепер цей документ зобов'язаний підписати голова парламенту Володимир Гройсман.

Водночас в історії Верховної Ради є кілька прикладів, коли спікер затягує з підписанням законів. Зокрема, він досі не поставив підпис під законопроектом про недопущення переслідування і покарання осіб-учасників подій на території Донецької і Луганської областей, який Рада ухвалила 16 вересня 2014 року.

Як повідомлялося, Верховна Рада України в четвер, 2 липня, ухвалила закон про реструктуризацію кредитів в іноземній валюті, після чого народні депутати заявили про відкликання своїх голосів за нього, а також про факти неперсонального голосування.

Національний банк України зазначив, що ухвалення закону про примусову конвертацію валютних кредитів за курсом на момент їх видачі (№1558-1) призведе до збитків банківської системи близько 100 млрд грн.

Згідно з меморандумом української влади з Міжнародним валютним фондом (МВФ), сторони налаштовані на підтримку добровільного переговорного процесу між позичальниками і банками щодо реструктуризації валютних іпотечних кредитів. Через це серед зобов'язань української сторони - застосування президентом країни права вето до закону, який вимагатиме примусової конвертації валютних іпотечних кредитів у гривневі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА