20:25 17.07.2015

ВР внесла зміни до Податкового кодексу з метою зниження тиску на бізнес

3 хв читати
ВР внесла зміни до Податкового кодексу з метою зниження тиску на бізнес

Київ. 17 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Верховна Рада внесла зміни до Податкового кодексу України, що передбачають зниження податкового тиску на бізнес.

За прийняття в другому читанні і в цілому законопроекту №2004 "Про внесення змін до Податкового кодексу" (щодо зниження податкового тиску на платників податків) проголосували в п'ятницю 233 депутати.

Представляючи законопроект у Раді, голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна сказала, що він передбачає передачу повноважень надання підсумкових податкових консультацій Міністерству фінансів з обов'язковим їх оприлюдненням на офіційному сайті міністерства.

Згідно з порівняльною таблицею до законопроекту, він передбачає включення до Податкового кодексу норми, згідно з якою контролюючим та іншим органам забороняється використовувати акт перевірки як підставу для висновків щодо відносин платника податків з контрагентами у разі, якщо податкове повідомлення-рішення не вручене платникові податків за результатами складання акту перевірки або воно вважається відкликаним.

Законопроект також доповнює перелік документів, які надають органам контролю право почати перевірку, уточненням: копія наказу про перевірку має містити дату видачі, найменування органу контролю, найменування і реквізити об'єкта (прізвище, ім'я, по батькові особи-платника податків, що перевіряється). А у разі проведення перевірки в іншому місці - адресу суб'єкта, якого перевіряють, мету, вид (документальна планова/позапланова або фактична перевірка), підстави для перевірки, дата початку і тривалість перевірки, період діяльності, що перевіряється. При цьому наказ на перевірку дійсний за наявності підпису керівника контролюючого органу або його заступника, скріплений друком.

Законопроект також доповнює Податковий кодекс нормами про узяття на облік контролюючим органом іноземної компанії або організації у разі отримання ними майнових прав на нерухомість або землю в Україні, які підлягають оподаткуванню, якщо спосіб і мета отримання майна не вимагають створення цією компанією або організацією відособленого підрозділу або постійного представництва нерезидента в Україні. Згідно з доповненням до Податкового кодексу, така компанія або організація береться на облік після подання таких документів: заяви за формою, затвердженою Міністерством фінансів; копії виписки з торгового, банківського або судового реєстру, виданого в країні реєстрації іноземної компанії, організації та легалізованої в установленому порядку з нотаріально завіреним перекладом на українську; нотаріально завіреної копії документів, що встановлюють право, якими підтверджується право власності на нерухомість або право власності чи користування землею, виданих і зареєстрованих на ім'я нерезидента; даними про представника платника податків.

Законопроект також передбачає, що тимчасово, до 31 грудня 2016 року включно платникам податків з обсягів доходів або операцій до 20 млн грн штрафи, нараховані на суму податкового зобов'язання, яке платник податків сплатив без оскарження податкового повідомлення-рішення, скасовууються впродовж 10 днів з дня сплати податкового зобов'язання в порядку, встановленому Мінфіном. Вказана норма не застосовується у разі повторного впродовж року визначення податкової суми податкового зобов'язання за одним і тим самим податком або збором. При цьому в разі скасування штрафу відповідне сплачене податкове зобов'язання не підлягає подальшому оскарженню.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА