11:45 19.07.2015

МВС розслідує розкрадання $60 млн службовими особами "Чорноморнафтогазу" – Аваков

1 хв читати
МВС розслідує розкрадання $60 млн службовими особами "Чорноморнафтогазу" – Аваков

Головне слідче управління міністерства внутрішніх справ України порушило кримінальну справу про розкрадання $60 млн службовими особами "Чорноморнафтогазу", повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Головне слідче управління МВС 15 липня на підставі звернення народного депутата Тетяни Чорновіл і зібраних матеріалів порушило кримінальну справу стосовно розкрадання коштів у сумі близько $60 млн під час закупівлі в березні 2011 року ДАТ "Чорноморнафтогаз" буксирів для транспортування бурових вишок для видобутку нафти і газу на шельфі Чорного моря", - написав А.Аваков на своїй сторінці у "Фейсбуці" в ніч з суботи на неділю.

Встановлено, що згідно з матеріалами тендерної документації "Чорноморнафтогазу", а також аналізу ринкових цін – вартість подібних буксирів "Petra Admiral" і "Petra Majestic" виробництва того самого малазійського заводу не має перевищувати 35 млн доларів США за одне судно. Водночас фактично "Чорноморнафтогаз" придбав їх за ціною близько 60 мільйонів доларів США.

Так само встановлено, що службові особи "Чорноморнафтогазу" під час закупівлі цих буксирів заволоділи державними коштами, завищивши реальну вартість суден шляхом залучення до закупівлі посередників – українське підприємство "Sea династія ltd" та британську компанію "Very lux Company LLP", на рахунки яких було перераховано державні кошти "Чорноморнафтогазу" в сумі 121 млн $.

Досудове розслідування триває.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА