11:24 20.07.2015

Лідери України та Австралії домовилися координувати дії зі створення міжнародного трибуналу щодо аварії літака MH-17

1 хв читати
Лідери України та Австралії домовилися координувати дії зі створення міжнародного трибуналу щодо аварії літака MH-17

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Австралії Тоні Ебботтом, під час якої було обговорено питання створення міжнародного трибуналу щодо притягнення до відповідальності винних в аварії літака MH-17 "Малайзійських авіаліній" у небі над Донецькою областю влітку 2014 року.

"Президент України і прем'єр-міністр Австралії детально обговорили питання реалізації спільної ініціативи Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України стосовно заснування міжнародного кримінального трибуналу з метою притягнення до відповідальності винних у злочинах, пов’язаних зі збиттям літака. Співрозмовники домовилися тісно координувати цю важливу ініціативу, зокрема на рівні глав зовнішньополітичних відомств", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті глави Української держави в понеділок.

Лідери України та Австралії зазначили, що, вирішуючи питання утворення міжнародного кримінального трибуналу, міжнародна спільнота має продемонструвати готовність надавати адекватну відповідь загрозам безпеки цивільній авіації та міжнародному миру і стабільності загалом.

П.Порошенко висловив співчуття австралійському народу у зв'язку з роковинами збиття літака MH-17. "Президент України зазначив, що українці поділяють біль та скорботу кожного, хто втратив близьких та рідних внаслідок цього жахливого злочину. Т.Ебботт подякував П.Порошенку за сильний виступ з нагоди трагедії", - йдеться в повідомленні.

Співрозмовники обмінялися думками щодо деескалації ситуації на Донбасі й обговорили питання подальшої допомоги Україні з боку Австралії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

В аварії автобуса FlixBus у Німеччині постраждало дві українки

Фармкомпанія "Дарниця" приєднується до Альянсу критичних лікарських засобів ЄС

Унаслідок атаки безпілотників у Кам'янському є постраждалий

Ворог атакував безпілотниками низку об'єктів критичної інфраструктури Дніпропетровської області

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА