11:42 22.07.2015

Слідчі дії не вплинули на роботу Українського центру оцінювання якості освіти, він працює у стабільному режимі - Генпрокуратура

2 хв читати

Слідчі дії в Українському центрі оцінювання якості освіти не вплинули на його роботу, заявляють у Генеральній прокуратурі України.

"Центр нині працює в стабільному режимі, його функції не порушені", - повідомив заступник генерального прокурора України Олег Заліско на брифінгу в Києві в середу.

Як повідомлялося, у вівторок, 21 липня, вдень генеральний прокурор України Віктор Шокін заявив, що керівництво Українського центру оцінювання якості освіти підозрюють у зловживанні службовим становищем. "Нині є всі підстави вважати, що керівництво цього центру зловживало своїм службовим становищем і вчинило низку тяжких злочинів", - розповів генпрокурор на брифінгу в Києві у вівторок.

Через деякий час в Міністерстві освіти і науки України запевнили, що проведення спецоперації правоохоронними органами в УЦОЯО не матиме негативних наслідків для вступної кампанії поточного року.

У вівторок увечері в Генпрокуратурі повідомили, що під час спільної спецоперації, проведеної у вівторок Генеральною прокуратурою, Службою безпеки і Міністерством внутрішніх справ в УЦОЯО було вилучено техніку з доказами протиправної діяльності посадових осіб цього центру.

У відомстві повідомили, що під час обшуків було вилучено комп'ютерне обладнання з доказами зазначених протиправних дій. Слідство триває. Нині вирішується питання про обрання зазначеним особам запобіжного заходу.

Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО) створено в 2005 році. Серед завдань центру - підготовка проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), моніторинг якості освіти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА