16:14 22.07.2015

Порошенко: я не пацифіст, а ЗС України готові дати відсіч агресору, але мирний план врегулювання ситуації на Донбасі залишається пріоритетним

2 хв читати
Порошенко: я не пацифіст, а ЗС України готові дати відсіч агресору, але мирний план врегулювання ситуації на Донбасі залишається пріоритетним

Президент України Петро Порошенко знову заявляє, що мирний план врегулювання ситуації на сході країни є для нього пріоритетним.

"Мій мирний план, підтриманий усім світом, українським народом, мешканцями Донбасу є для мене пріоритетом. Київ є "столицею світу", "столицею війни" є Москва. Але весь світ зараз із Києвом, з нами, з Україною", - заявив П. Порошенко в середу в Сєверодонецьку з нагоди урочистостей, присвячених річниці визволення міста від бойовиків.

Президент наголосив, що українська влада робить все можливе для відновлення територіальної цілісності України. "Я хочу вас запевнити: я зараз докладаю всіх можливих і неможливих зусиль для того, щоб домогтися перемоги і відновлення територіальної цілісності України політико-дипломатичним шляхом. Звичайно ж я не пацифіст, а наша армія готова тримати оборону і дати відсіч агресору", - сказав глава Української держави.

"Це вони прийшли на нашу землю, і вони мать піти, а ми маємо повернути собі окуповану частину України. Донбас є і буде українським, він буде вільно говорити українською і російською мовами", - заявив П. Порошенко.

Після цього глава держави взяв участь в урочистому відкритті пам'ятника полковнику Нацгвардії України Олександру Радієвському.

Командир в/ч 3011 Нацгвардії України полковник Олександр Радієвський загинув 23 липня 2014 року під час операції зі звільнення Лисичанська. Разом з бійцями він потрапив у засідку на мосту між Сєверодонецьком і Лисичанськом. За день до загибелі полковник звільняв Сєверодонецьк. Згідно з указом президента України О. Радієвскому було присвоєно військове звання генерал-майора (посмертно).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

Шольц: Сподіваємося, що ще шість систем "Patriot" буде знайдено для України від НАТО

Зеленський зустрівся з українською єврейською громадою напередодні свята Песах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА