12:51 23.07.2015

Береза влаштував скандал у Київраді через те, що йому не дали виступити у зв'язку з побиттям активістки, яка виступала проти забудови парку Кіото

2 хв читати
Береза влаштував скандал у Київраді через те, що йому не дали виступити у зв'язку з побиттям активістки, яка виступала проти забудови парку Кіото

Народний депутат Борислав Береза (позафракційний, міжфракційне об'єднання "Кияни") влаштував невеликий скандал на засіданні Київради у зв'язку з тим, що йому відмовилися надати слово для виступу.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", Б. Береза, як народний депутат, вимагав надати йому слово, що передбачено законом. При цьому він хотів виступити щодо жорстокого побиття громадської активістки Валентини Макарової, яка виступає проти забудови парку Кіото на Лісовому масиві Києва, яку під час вигулу собаки у вівторок побив невідомий.

За даними ЗМІ, у вівторок ввечері на вул. Жукова невідомий зловмисник спочатку кілька разів вистрілив з травматичного пістолета в тварину активістки, після чого повалив жінку на землю і сильно побив її ногами. Б. Береза у своєму Facebook раніше написав, що в результаті нападу у жінки множинні травми: проломлена лобова кістка, зламанj ніс і ребра, все тіло в гематомах. Нардеп заявив, що "жінці проломили голову за те, що вона боролася за збереження парку "Кіото", проти рейдерства в ОСББ, за те, що не побоялася кинути виклик забудовникам".

Натомість міськрада відмовилася надати йому слово – за це проголосували лише 39 депутатів Київради.

Після цього Б. Береза почав голосно висловлювати своє невдоволення з цього приводу. Він також намагався заволодіти мікрофоном секретаря Київради Олексія Резнікова, однак йому кожного разу вимикали мікрофон і не давали виступити.

О. Рєзніков запропонував Б. Березі виступити в розділі "Різне", який зазвичай розглядається наприкінці засідання, однак парламентарій обурився такою пропозицією і наполягав на наданні йому слова невідкладно.

У кінцевому підсумку О. Рєзніков оголосив технічну перерву в засіданні Київради.

Після нетривалої перерви Б. Березі таки надали слово. "Я прошу вибачення за емоції. Я розумію – це неприпустимо, але бити людей теж неприпустимо", - сказав він і закликав депутатів "виконати вимогу киян" та розірвати договір оренди земельної ділянки у парку Кіото, який був виділений під будівництво ТРЦ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА