13:57 23.07.2015

НБУ розробив методичні рекомендації для банків із роботи з боржниками-фізичними особами

1 хв читати
НБУ розробив методичні рекомендації для банків із роботи з боржниками-фізичними особами

Національний банк України (НБУ) розробив методичні рекомендації для банків із роботи з боржниками-фізичними особами, які опинилися у скрутному фінансовому становищі.

Як повідомив НБУ на веб-сайті, правління НБУ від 21 липня ухвалив постанову №467 "Про схвалення Методичних рекомендацій щодо роботи банків з боржниками - фізичними особами, у яких виникли/можуть виникнути фінансові труднощі".

"Методичні рекомендації розроблені з метою переведення процесу переговорів між позичальниками, у яких виникли або можуть виникнути фінансові труднощі, і банками в площину конструктивного діалогу, результати якого дозволять обрати найбільш прийнятний для обох сторін варіант реструктуризації заборгованості", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується в повідомленні, використання банками положень методичних рекомендацій у своїй діяльності сприятиме відновленню платежів за кредитами фізичних осіб, поліпшення стану їх обслуговування тими боржниками, в яких умовах економічної кризи скоротилися доходи.

"Дотримуючись положень Методичних рекомендацій банки зможуть зменшити обсяги проблемної заборгованості, запобігти виникненню нових непрацюючих (проблемних) кредитів, і, отже, збільшення ризиків своєї діяльності", - наголошується в повідомленні.

Згідно з повідомленням, документ розроблений за технічної допомоги Міжнародного валютного фонду (МВФ) і матимуть рекомендаційний характер, його положення банки можуть використовувати для вдосконалення власної нормативної бази.

НБУ, розробивши цей документ, виконав ще один із пунктів Меморандуму про економічну та фінансову політику, укладеного між Україною і МВФ, йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА