18:19 23.07.2015

Суд у Києві дозволив процедуру заочного засудження у справі екс-глави МОЗ Богатирьової

2 хв читати
Суд у Києві дозволив процедуру заочного засудження у справі екс-глави МОЗ Богатирьової

Печерський районний суд Києва надав дозвіл на здійснення процедури спеціального досудового розслідування стосовно колишнього міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової, що згодом дозволить її засудити заочно.

"23 липня рішенням Печерського районного суду надано дозвіл на здійснення процедури спеціального досудового розслідування стосовно колишнього міністра охорони здоров'я України Р.Богатирьової (...), тобто можливості судом заочного засудження у разі, коли особа перебуває у міждержавному чи міжнародному розшуку", - повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України в четвер.

Таким чином, Генпрокуратура, відповідно до глави 24-1 КПК України, розпочала процедуру спеціального досудового розслідування в кримінальному провадженні за підозрою екс-міністра охорони здоров'я та інших осіб у незаконному заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

У відомстві нагадали, що Генпрокуратура звернулася до суду з відповідним клопотанням 8 травня.

Прес-служба пояснює, що глава 24-1 КПК (доповнення від 7 жовтня 2014 р.) передбачає процедуру проведення спеціального досудового розслідування (in absentia), тобто можливості судом заочного засудження у разі, коли особа перебуває в міждержавному чи міжнародному розшуку.

"Це перше в історії Генеральної прокуратури України застосування процедури спеціального досудового розслідування", - підсумували у відомстві.

Як повідомлялося, 21 жовтня 2014 року Генпрокуратура оголосила в розшук Р.Богатирьову, яка фігурує в кримінальному провадженні за фактом розтрати та заволодіння коштами держбюджету в особливо великих розмірах. Її майно заарештовано.

У квітні поточного року Печерський райсуд Києва заочно заарештував Р.Богатирьову.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА