11:17 24.07.2015

Адміністрація президента і ДФС розробили план спрощення податкової звітності - Ложкін

2 хв читати
Адміністрація президента і ДФС розробили план спрощення податкової звітності - Ложкін

Адміністрація президента і Державна фіскальна служба (ДФС) готують низку законопроектів щодо спрощення адміністрування податків і зборів, їх буде внесено на розгляд парламенту восени, повідомив голова Адміністрації президента України Борис Ложкін.

"Податкова реформа – це те, що може бути схвалене парламентом до 1 жовтня, якщо на цьому сфокусуватися. Це не потребує ні грошей, ні будь-яких інших ресурсів. Я думаю, всі фракції коаліції мають бути в цьому зацікавлені", - зазначив Б.Ложкін на засіданні Національної ради реформ, яке відбулося в четвер увечері в Києві, повідомляється на сайті президента України в п'ятницю вранці.

За його словами, необхідно значно скоротити обсяг інформації, що повинна надаватися у податковій звітності. Йдеться про створення єдиної форми уніфікованої податкової звітності з податку на прибуток підприємств замість наявних п’яти форм за видами діяльності. Кількість додатків до декларації пропонується скоротити з 14 до менше ніж 9. Відповідний проект нині розробляє Державна фіскальна служба.

"Український бізнес, якому зараз і так не солодко, забагато часу витрачає на те, щоб звітувати перед державою. Так, згідно з рейтингом Doing Business, в Україні на підготовку звітності компанія витрачає в середньому 350 годин на рік. Для порівняння — в Об’єднаних Арабських Еміратах, які є лідером з цього показника, він складає 12 годин", - зазначив Б.Ложкін.

Наступним кроком, за словами голови Адміністрації президента, має стати об'єднання прибуткового податку, єдиного соціального внеску та військового збору в єдиний податок на заробітну плату. Також буде запропоновано запровадити єдину річну декларацію зі сплати єдиного податку та ЄСВ й спрощення процедур її подання, зокрема відмовитись від подвійного підтвердження подання декларації та застосування штрафів у разі подання уточненної інформації. Відповідні законопроекти мають бути розроблені та внесені до парламенту до 1 жовтня і запрацювати на практиці з січня 2016 року.

Результатом, за словами Б.Ложкіна, має стати скорочення часу на адміністрування податків та зборів із 350 до 100 годин на рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА