15:07 24.07.2015

Глави МЗС п’яти країн закликали ООН створити міжнародний трибунал щодо MH17 - газета

2 хв читати
Глави МЗС п’яти країн закликали ООН створити міжнародний трибунал щодо MH17 - газета

Глави МЗС України, Нідерландів, Австралії, Бельгії та Малайзії направили відкритого листа до Ради Безпеки ООН з вимогою терміново створити міжнародний трибунал із розслідування катастрофи малайзійського "Боїнга" рейсу MH17, опублікованого у Financial Times у п'ятницю.

"Наші країни звернулися до Ради безпеки ООН з проханням невідкладно заснувати Міжнародний кримінальний трибунал відповідно до глави VII Статуту ООН, щоб притягти до суду винних у цьому злочині. Такий орган міг би забезпечити високий рівень прозорості, неупередженості та підзвітності", - цитує видання заяву міністрів.

Заяву підписали п'ять міністрів закордонних справ Павло Клімкін (Україна), Берт Кундерс (Нідерланди), Джулі Бішоп (Австралія), Дідьє Рейндерс (Бельгія) і Aniф Гаман (Малайзія).

Представники п'яти країн зазначають, що безпека авіаперевезень має величезне значення для розвитку міжнародних відносин.

"Отже, ми не можемо залишити жорстокі атаки, подібні до цієї, безкарними. Безкарність злочинців може призвести до неприйнятних ризиків у майбутньому", - наголошують глави МЗС.

Згідно із заявою, міжнародний трибунал дасть змогу забезпечити широку міжнародну підтримку і максимально використати потенціал для міжнародного співробітництва. Він також вершитиме правосуддя для всіх сімей жертв МН17.

"Такий підхід відповідає міжнародній практиці. Усі інші спеціальні кримінальні суди і трибунали було створено ще до завершення відповідних кримінальних розслідувань", - переконані міністри.

"У майбутньому він би зобов'язав всі держави повною мірою співпрацювати з Міжнародним трибуналом і його органами", - йдеться в заяві.

Авіаційна катастрофа літака Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував плановий рейс із Амстердама в Куала-Лумпур, сталася 17 липня 2014 року на сході Донецької області в районі села Грабового неподалік Тореза, на кордоні з Луганською областю, в районі збройного протистояння. На борту було 298 осіб - 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

16 липня поточного року Верховна Рада ухвалила постанову, в якій звертається до ООН та світової спільноти з проханням підтримати створення міжнародного трибунала для судового переслідування винних в аварії малайзійського "Боїнга" на сході України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

Ми побачили зрушення в питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА