16:46 24.07.2015

У СБУ не виключають, що Ланьо міг залишити територію України, прикриваючись депутатським імунітетом

2 хв читати
У СБУ не виключають, що Ланьо міг залишити територію України, прикриваючись депутатським імунітетом

У Службі безпеки України не виключають, що народний депутат України Михайло Ланьо (група "Воля народу") міг залишити територію країни, оскільки все ще має депутатський імунітет.

"Це запитання швидше до прикордонної служби. Єдине, що можемо сказати відповідно до статусу народного депутата, без подання Генпрокуратури і рішення Верховної Ради і СБУ, і інші правоохоронні органи не можуть стосовно нього ухвалювати жодних процесуальних дій. Тому така можливість (перетину кордону України – ІФ) не виключається", - повідомила в п'ятницю на брифінгу в Києві речник СБУ Олена Гітлянська, відповідаючи на запитання про те, чи відомо СБУ про можливий перетин кордону народним депутатом М.Ланем.

Як повідомлялося, 11 липня в м. Мукачевому (Закарпатська обл.) сталася перестрілка за участю людей, близьких до народного депутата Михайла Ланя, місцевих міліціонерів, а також членів "Правого сектора". За різними даними, внаслідок перестрілки загинули до п’яти осіб, близько 14 були поранені.

За версією "Правого сектора", перестрілка була спровокована кримінальними елементами на чолі з М.Ланем, якому вони перекрили канал контрабанди.

Водночас у деяких ЗМІ з'явилася інформація про те, що причиною конфлікту є переділ сфер впливу в "кришуванні" контрабандних потоків в області, зокрема, сигарет. За однією з версій, "Правий сектор" вирішив потіснити групу нардепа М.Ланя. За іншою версією, "Правий сектор" діяв з аналогічними намірами, проте в інтересах парламентаря Віктора Балоги.

17 липня депутат М.Ланьо заявив, що перебуває в Україні і не має наміру залишати її. Раніше того ж дня в Державній прикордонній службі України заявили, що М.Ланьо передумав їхати за кордон після того, як прибув на пункт пропуску "Тиса".

У коментарі "Українській правді" депутат згадував пункті пропуску "Чоп", зазначивши, що прикордонники відмовилися випускати його з країни, коли він "віз сім'ю на море в Італію".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА