09:01 26.07.2015

У Чернігові у 205-му окрузі відбуваються довибори в парламент

2 хв читати
У Чернігові у 205-му окрузі відбуваються довибори в парламент

У Чернігові в окрузі №205 відбуваються проміжні вибори народного депутата України.

Виборчі дільниці відчинилися о 8.00 ранку і закриються о 20.00 годин.

До складу 205-го округу входить 83 виборчі дільниці, зокрема 72-звичайні та 11 спеціальних, утворених в лікувальних закладах. До списків для голосування внесено 146,9 тис. виборців.

Центральна виборча комісія 28 травня призначила проміжні вибори народного депутата в окрузі №205 (Чернігів) на 26 липня у зв'язку з тим, що Верховна Рада достроково припинила повноваження обраного в цьому окрузі Валерія Кулича (фракція "Блок Петра Порошенка"), призначеного головою Чернігівської обласної державної адміністрації.

В окрузі спочатку було зареєстровано рекордну кількість кандидатів – 127, але потім 36 кандидатів знялися з балотування, і у виборчий бюлетень внесено прізвища 91 кандидата – 84 самовисуванців та семерох висунутих партіями. Через це виборчий бюлетень на цих виборах буде максимального розміру, який може бути виготовлений, - 1 м завдовжки.

Основна боротьба під час виборчої кампанії відбувалася між екс-заступником голови Дніпропетровської обласної держадміністрації Геннадієм Корбаном, якого вважають близьким до бізнесмена Ігоря Коломойського, а також пропрезидентським кандидатом Сергієм Березенком, який є керівником Державного управління справами.

Спостерігачі вже заявили, що під час виборчої кампанії обидва кандидати використовували прямий і непрямий підкуп виборців. Зокрема, штаб одного з кандидатів укладав "соціальні договори" з виборцями з виплатою 400 грн за голос, штаб іншого роздавав продовольчі пайки.

Також спостерігачі висловили занепокоєння з приводу можливого конфлікту із застосуванням зброї у день голосування, оскільки за даними міліції, в місто з'їхалися близько 1 тис. осіб, які можуть бути задіяні у такому конфлікті.

Право вести спостереження за виборами в день голосування отримали 4 українських громадських організації, які подали відповідні звернення в Центральну виборчу комісію. Водночас жодного міжнародного виборця на цих виборах не буде – до ЦВК не надходило і звернень з приводу реєстрації міжнародних офіційних спостерігачів.

Згідно із законом про вибори народних депутатів, вибори можуть визнати недійсними тільки на окремих виборчих дільницях. Не залежно від того, скільки може бути таких дільниць, вибори загалом в окрузі буде визнано такими, що відбулися, і переможцем буде визнано кандидата, який набрав найбільшу кількість голосів.

На проведення виборів буде витрачено близько 3,2 млн грн.

ЦВК зобов'язаний офіційно встановити результати виборів не пізніше ніж на 15-й день після дня голосування, тобто 11 серпня, однак розраховує зробити це значно раніше.

Дані про явку виборців і результати голосування в електронному вигляді відображатимуться на офіційному сайті ЦВК у міру введення даних про опрацювання протоколів дільничних комісій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА