11:02 27.07.2015

Директорів ДК "Укрспирт" і ДПЗКУ оберуть на початку вересня

2 хв читати
Директорів ДК "Укрспирт" і ДПЗКУ оберуть на початку вересня

Переможців конкурсів на посади директорів ДП "Укрспирт" та ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" (ДПЗКУ) планують визначити на початку вересня поточного року.

Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України в понеділок з посиланням на начальника відділу кадрового забезпечення АПК та оформлення нагород Мінагрополітики Ірину Гнутову.

"На "Укрспирт" і ДПЗКУ претендують приблизно 30 осіб на місце. На початку вересня плануємо обрати переможців конкурсів ДП "Укрспирт" та ПАТ "ДПЗКУ", - зазначено в повідомленні.

За словами В.Гнутової, для нового керівника держава пропонує не дуже високу заробітну плату. Тому насамперед на посаді керівника мають бути успішні люди, які здатні управляти великими компаніями.

"Вони мають збільшувати ринкову вартість підприємства та підготовити підприємство до приватизації. На привабливі підприємства претендують десятки кандидатів. Наразі ми провели 73 конкурси, обрали 29 переможців, з якими триває процес укладання контрактів", - цитують у повідомленні В.Гнутову.

Кандидат на посаду керівника підприємства повинен мати успішний і антикризовий досвід управління підприємствами, мати позитивну репутацію на ринку, а також стратегічне бачення, яке збігається з баченням міністерства щодо розвитку підприємства.

Як повідомлялося, кінцевий термін подачі документів на посаду керівників ДПЗКУ та ДП "Укрспирт" закінчився 25 липня.

У березні 2015 року конкурсна комісія при Мінагропроді обрала двох претендентів на посаду керівника ДП "Укрспирт": ними стали Ніна Гаркава та Анатолій Далибожик.

Профспілкова організація "Укрспирту" вимагала скасування результатів конкурсу з відбору директора ДП, оскільки, за її інформацією, були рішення судів, у яких відібрані кандидатури визнали свою провину, до них була застосована амністія. Прем'єр-міністр доручив скасувати підсумки конкурсу на посаду керівника "Укрспирту" і провести конкурс повторно.

Пізніше правоохоронні органи підтвердили, що переможці попереднього конкурсу за підсумками призначеної Кабміном перевірки були не судимі.

Конкурс з ДПЗКУ було запущено повторно, оскільки конкурсна комісія при Мінагропроді змогла визначити лише одного кандидата за мінімально необхідних двох.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Кулеба привітав естонського депутата Крісто Ене Вага, який приїхав до Києва з Таллінна на велосипеді

Незважаючи на затримку у схваленні в Конгресі США фінансування для України, допомога USAID не припинялася

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА