11:51 27.07.2015

Ще одного нападника на автобус із військовослужбовцями ВВ у Харкові засуджено на 5 років

1 хв читати
Ще одного нападника на автобус із військовослужбовцями ВВ у Харкові засуджено на 5 років

Київський райсуд Харкова виніс обвинувальний вирок жителю Миколаївської області, що брав участь у нападі на автобус з солдатами ВВ, який стався на вулицях, прилеглих до будівлі Харківської облдержадміністрації у квітні 2014 р.

"Суд призначив 28-річному жителю Миколаєва покарання у вигляді п’ять років позбавлення волі", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Рішення суду не набуло законної сили і може бути оскаржено в апеляційному порядку.

Як повідомлялося, 8 квітня 2014 р. проросійські активісти, озброєні битками, камінням і цеглою, напали на автобус з солдатами ВВ у Харкові на вулицях, прилеглих до будівлі облдержадміністрації. Вони били вікна камінням, цеглою та битками, а також виривали щити і намагалися розгойдувати автобус. Унаслідок інциденту ніхто не постраждав. Однак нападники розбили шибки і кузов службового транспорту, завдавши таким чином шкоди військовій частині на загальну суму понад 40 тис. грн.

За фактом нападу було розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб) Кримінального кодексу України.

У липні 2014 р. суд визнав одного з учасників нападу на автобус винним в активній участі в масових заворушеннях (ч. 1 ст. 294 КК України) та засудив його до п’яти років позбавлення волі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА