16:05 28.07.2015

СОТ підтвердила відповідність введеного Україною додаткового імпортного збору вимогам організації

2 хв читати
СОТ підтвердила відповідність введеного Україною додаткового імпортного збору вимогам організації

Генеральна рада Світової організації торгівлі (СОТ) підтвердила, що введений Україною додатковий імпортний збір відповідає вимогам угод СОТ, написала на своїй сторінці у Twitter заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговий представник України Наталія Микольська.

"Звіт Комітету з платіжного балансу щодо консультацій з Україною щодо додаткового імпортного збору щойно затверджено Генрадою СОТ. Рішення Генради СОТ підтвердило відповідність додаткового імпортного збору вимогам угод СОТ", - написала вона.

Н.Микольська зазначила, що Міністерство економічного розвитку і торгівлі завершує аналіз впливу додаткового імпортного збору на економіку, зокрема, на виробництво та на експорт, і винесе результати на розгляд Кабінету Міністрів.

Як повідомлялося, міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавычус на початку липня заявив, що додатковий імпортний збір може бути скасовано достроково. Він уточнив, що МЕРТ збирає інформацію про результати дії такого збору.

22 липня заступник міністра фінансів Олена Макеєва заявила, що збір діятиме до кінця року.

Україна 25 лютого цього року у зв'язку з різким погіршенням платіжного балансу ввела додатковий імпортний збір на імпорт, окрім критичного, прописаний в ухваленому парламентом наприкінці 2014 року за пропозицією уряду законі "Про стабілізацію платіжного балансу України".

Додатковим імпортним збором за ставкою 10% обкладаються готові харчові продукти; продукти, жири та олії тваринного та рослинного походження; алкогольні та безалкогольні напої; тютюн і його замінники; оцет; живі тварини (товарні групи 1-24 по УКТЗЕД). Під 5% збір підпадають усі інші товари за винятком "життєво важливих", до яких парламент відніс більшість енергоносіїв, а також деякі медикаменти.

Підприємці неодноразово закликали уряд скасувати цей збір.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА