12:15 29.07.2015

Київ розраховує отримати 1240 американських комплексів Javelin - Порошенко

1 хв читати
Київ розраховує отримати 1240 американських комплексів Javelin - Порошенко

Українська сторона розраховує на 1240 американських переносних протитанкових ракетних комплексів Javelin, заявив президент України Петро Порошенко.

"Нам треба лише 1240 Javelin, і це абсолютно справедливо", - сказав президент американському виданню Wall Street Journal.

За словами П.Порошенка, цифра 1240 не випадкова, оскільки від такої самої кількості ядерних боєголовок Україна відмовилася у рамках Будапештського меморандуму.

"Україна добровільно віддала цей ядерний арсенал, і в обмін США та Велика Британія обіцяли гарантувати наш суверенітет і територіальну цілісність", - сказав глава держави.

Президент наголосив, що Україна потребує солідарності Заходу для боротьби з агресією на сході країни. "Ми не вимагаємо, щоб британські, американські чи французькі солдати прибули сюди і воювали за нас. Ми робимо це самі, але платимо найвищу ціну - життя своїх солдатів. Нам потрібна просто солідарність", - сказав П.Порошенко.

Він зазначив, що якщо міжнародна спільнота не зможе зупинити агресора, це означатиме, що глобальної безпеки не існує. "У будь-який час якийсь літак або підводний човен може здійснити ракетну атаку, зокрема проти США", - висловив думку глава Української держави.

Американський переносний протитанковий ракетний комплекс Javelin призначений для знищення бронетехніки, захищених об'єктів і малошвидкісних цілей (вертольотів, БПЛА), що летять низько. Розроблявся з 1986 року підприємством Javelin Joint Venture, прийнятий на озброєння армії США у 1996 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА