16:58 29.07.2015

Україна вимагає від РФ показати, в яких умовах утримуються українські заручники

2 хв читати
Україна вимагає від РФ показати, в яких умовах утримуються українські заручники

Україна демонструє, в яких умовах перебувають затримані раніше під час перестрілки в районі м. Щастя (Луганська обл.) співробітники Головного розвідувального управління (ГРУ) Генштабу ЗС РФ Олександр Александров та Євген Єрофєєв, і вимагає від РФ показати, в яких умовах перебувають українські заручники в РФ, заявляє радник глави СБУ Юрій Тандит.

"Ми вимагаємо від російської сторони показати, в яких умовах на території Росії перебувають наші українські заручники. Ми вимагаємо, щоб нам показали наших хлопців і сказали, коли їх нам віддадуть", - заявив Ю. Тандит на брифінгу в середу в Києві.

Він спростував повідомлення російських ЗМІ про нібито обмін затриманих і наголосив, що суд над О. Александровим і Є. Єрофєєвим має відбутися саме в Україні. "Суд має відбуватися тут, на території України. Для нас це дуже важливо, тому що ці люди скоювали злочини на території нашої країни", - сказав Ю. Тандит.

Як повідомлялося, російський офіцер ГРУ О. Александров і капітан ГРУ Є. Єрофєєв були затримані 16 травня в зоні проведення АТО поблизу м. Щастя при спробі захопити стратегічний міст. У результаті зіткнення один український військовий загинув, троє дістали поранення. Один із затриманих був поранений в руку, інший - в ногу. Затримані були переведені в Київ в Головний клінічний шпиталь Міноборони. 29 травня їм були зроблені планові операції.

19 травня затриманим українські слідчі оголосили підозру у скоєнні злочинів, передбачених ст. 258-3 КК України за участь у терористичній діяльності т. зв. "ЛНР", а в п'ятницю, 22 травня, Шевченківський райсуд Києва обрав для них запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

В СБУ заявили, що Україна вважає затриманих у Луганській області військовослужбовців ГРУ Генштабу РФ капітана Є. Єрофєєва і сержанта О. Александрова терористами, але надасть їм всю необхідну правову та медичну допомогу.

28 липня Ю. Тандит заявив, що суд над О. Александровим і Є. Єрофєєвим почнеться у вересні 2015 року і має відбуватися в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість постраждалих унаслідок удару по Черкаській Лозовій зросла до 27 людей, доля ще одного невідома - прокуратура

Постачання двох ЗРК Patriot до Харкова принципово змінить ситуацію - Зеленський після ударів по області

Кількість жертв удару по Черкаській Лозовій зросла до шести осіб - прокуратура

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

Зеленський вшанував пам'ять жертв радянських політичних репресій

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА