11:26 30.07.2015

Затриманих під Щастям російських спецназівців Александрова і Єрофєєва перевели з лікарні до СІЗО

2 хв читати
Затриманих під Щастям російських спецназівців Александрова і Єрофєєва перевели з лікарні до СІЗО

Затриманих під час перестрілки в районі м. Щастя (Луганська обл.) співробітників Головного розвідувального управління (ГРУ) Генштабу ЗС РФ Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва перевели в слідчий ізолятор Києва.

"Їх перевели вчора до СІЗО Києва", - сказала агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат Є. Єрофєєва Оксана Соколовська в четвер.

Водночас, як повідомляє "Телевізійна служба новин" (ТСН телеканалу "1+1", адвокат О. Александрова Костянтин Кравчук заявляє, що його підзахисний "поки що не може самостійно пересуватися, а причини переведення росіян до СІЗО Кравчуку в СБУ не повідомили".

Як повідомлялося, російський офіцер ГРУ Олександр Александров і капітан ГРУ Є. Єрофєєв були затримані 16 травня в зоні проведення АТО в районі м. Щастя (Луганська обл.) при спробі захопити стратегічний міст. У результаті зіткнення один український військовий загинув, троє дістали поранень. Один із затриманих був поранений в руку, інший - в ногу. Затримані були переведені в Київ до Головного клінічного шпиталю Міноборони. 29 травня їм були зроблені планові операції.

19 травня затриманим українські слідчі оголосили підозру у скоєнні злочинів, передбачених ст. 258-3 КК України за участь у терористичній діяльності т. зв. "ЛНР", а в п'ятницю, 22 травня, Шевченківський райсуд Києва обрав для них запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

У СБУ заявили, що Україна вважає затриманих у Луганській області військовослужбовців ГРУ Генштабу РФ капітана Є. Єрофєєва і сержанта О. Александрова терористами, але надасть їм всю необхідну правову та медичну допомогу.

28 липня Ю. Тандит заявив, що суд над О. Александровим та Є. Єрофєєвим розпочнеться у вересні 2015 року і має відбуватися в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Кулеба привітав естонського депутата Крісто Ене Вага, який приїхав до Києва з Таллінна на велосипеді

Незважаючи на затримку у схваленні в Конгресі США фінансування для України, допомога USAID не припинялася

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА