14:03 30.07.2015

Три мільйони українців хочуть на заробітки за кордон, насамперед до Польщі, Німеччини та Італії - опитування GFK Ukraine

2 хв читати
Три мільйони українців хочуть на заробітки за кордон, насамперед до Польщі, Німеччини та Італії - опитування GFK Ukraine

Плани виїхати на роботу за кордон найближчим часом є у 8% громадян України (3 млн осібк), про що свідчать дані опитування, проведеного компанією GFK Ukraine за запитом Міжнародної організації з міграції (МОМ).

Згідно з результатами опитування, чоловіків серед бажаючих працювати за кордоном приблизно вдвічі більше, ніж жінок.

34% опитаних не проти працевлаштування за кордоном, але предметно про це поки що не думали.

Водночас відсоток українців, які не розглядають можливість виїзду на заробітки за кордон, скоротився з 55% (2011) до 44%.

Стосовно основних країн призначення трудової міграції, привабливість Росії скоротилася з 18% у 2011 р. до 12% у поточному році, Польщі – зросла з 7% у 2006 р. до 30%.

Перше місце в рейтингу привабливості з Польщею ділить Німеччина, на другому місці – Італія (там хочуть працювати 19% потенційних трудових мігрантів). За ними йдуть США (15%), Великобританія та Росія (по 12%), Канада і Чехія (по 11%).

Крім того, кількість українців, які бажають працювати за кордоном неофіційно, різко зросла з 28% у 2011 р. майже до 41% на момент нинішнього опитування.

"Це тривожна тенденція. Ми також бачимо різке зростання кількості людей, які готові прийняти ризиковані пропозиції щодо працевлаштування за кордоном. Сьогодні 21% потенційних трудових мігрантів з України погодилися б заради роботи в іншій країні перетнути кордон нелегально або працювати під замком або віддати свій паспорт роботодавцю", - повідомив голова представництва Міжнародної організації з міграції в Україні Манфред Профазі.

За його словами, результати дослідження відображають вплив економічної кризи та конфлікту на сході України на міграційні настрої українців.

Важкі життєві умови багатьох українців роблять їх більш лояльними до прийняття ризикованих пропозицій працевлаштування за кордоном і згодою на умови роботи, на які вони в іншій ситуації ніколи б не погодилися.

Опитування проводилося в лютому-березні поточного року, загалом було опитано 2087 респондентів старших за 15 років на території, підконтрольній Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Процедуру ввезення гумдопомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

Кількість загиблих на Дніпропетровщині збільшилася до дев'яти: у лікарні померла поранена дитина

ГУР: Російський Ту-22МЗ збито тими самими засобами, якими раніше було уражено А-50

Суд заборонив діяльність проросійської партії "Соціал-патріотична асамблея слов'ян" - СБУ

Росіяни 18 разів обстріляли Донеччину, є загиблі - ОВА

"Укрзалізниця" після ранкової ракетної атаки відновила роботу вокзалу станції "Дніпро"

Ядерні об'єкти Ірану не постраждали під час ударів Ізраїлю по Ісфахану - МАГАТЕ

Кількість постраждалих на Дніпропетровщині зросла до 29 осіб - ДСНС

Сили оборони знищили вночі 15 ракет, 14 БПЛА і бомбардувальник Ту-22М3

Авіація НАТО піднімалася в повітря через російські атаки по Україні, повідомляють польські військові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА