17:06 30.07.2015

Силовики заблокували роботу ІМТП - прес-служба порту

2 хв читати
Силовики заблокували роботу ІМТП - прес-служба порту

Група людей о 9:30 30 липня проникла до будівлі управління Іллічівського морського торговельного порту (ІМТП, Одеська обл.), повідомляє прес-служба порту.

"У проханні співробітників ДП "ІМТП" надати документи, що засвідчують особу, було відмовлено. З розмов прибулих стало ясно, що на місці працюють представники податкової міліції з Києва та Одеси, а також прокуратура Києва. Наразі поверхи у будівлі перекриті, працівникам порту вхід блоковано. Люди вимушені перебувати в жарких коридорах без права виходу з будівлі та входу на свої робочі місця", - йдеться в повідомленні на веб-сайті порту.

Крім того, за його даними, працівники ЗМІ намагалися з'ясувати, що роблять невідомі люди у будівлі управлінні порту, але в сприянні співробітникам ЗМІ було відмовлено. "Замість цього "незнайомці" виявили агресію стосовно журналістів та оператора, застосувавши фізичну силу", - зазначає порт.

Як повідомлялося, голова Одеської обладміністрації Михаїл Саакашвілі 23 липня приїхав до Іллічівського порту і поінформував про зміну керівництва підприємства.

М.Саакашвілі привіз із собою наказ міністра інфраструктури України, згідно з яким начальника ДП "ІМТП" Ю.Крука було відсторонено від виконання обов'язків на час перевірки господарської діяльності підприємства.

"Після більш ніж підозрілої передачі головних причалів Іллічівського порту офшорній компанії, зареєстрованій у Центральній Американській Республіці Беліз, учора о 12-й ночі ми нарешті добилися відсторонення керівника Іллічівського порту з посади. Мільярди гривень втрачають українці щороку через контрабанду та офшорні махінації. Сподіваюся, нове керівництво буде підібрано в результаті чесного, прозорого конкурсу, щоб і інтереси працівників не постраждали, і бюджет почав отримувати доходи. І що ще дуже важливо, я вимагаю від Міністерства інфраструктури анулювати корупційний контракт із белізькою компанією і повернути причали державі", - прокоментував ситуацію голова обладміністрації.

Під час візиту М.Саакашвілі Ю.Крука не було на робочому місці з огляду на хворобу.

У свою чергу профспілкові організації порту заявили про намір відстояти Ю.Крука на посаді керівника.

"Керівництво порту і профспілки від імені багатотисячного колективу заявляють, що Іллічівський порт за час керівництва Юрія Крука перетворився зі збиткового підприємства на прибуткове і демонструє виключно позитивну динаміку розвитку... Також, з урахуванням сьогоднішнього конфлікту між губернатором і олігархом Ігорем Коломойським, директора порту Юрія Крука умисне намагаються зараховувати до команди останнього, щоб додатково підлити масла у вогонь. З повною відповідальністю заявляємо про те, що порт працює виключно в законодавчому полі", - йшлося в заяві трудового колективу на офіційному сайті порту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА