14:34 01.08.2015

Військовий, який застрелив чоловіка в харківському супермаркеті, на гауптвахті очікує рішення про запобіжний захід - прокуратура

2 хв читати
Військовий, який застрелив чоловіка в харківському супермаркеті, на гауптвахті очікує рішення про запобіжний захід - прокуратура

Військовослужбовець, який застрелив чоловіка в харківському супермаркеті "АТБ", із березня проходив службу за контрактом в одній із військових частин Харкова, вбивство він вчинив із викраденого з військової частини пістолета Макарова, повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

"Завдяки своєчасному реагуванню встановлено особу, що вчинила вбивство. Нею виявився військовослужбовець однієї з військових частин Харківського гарнізону, який проходив військову службу за контрактом із березня поточного року. Крім того, встановлено, що вбивство вчинено з пістолета Макарова, викраденого з військової частини", - йдеться в повідомленні.

Під час проведення невідкладних слідчих (розшукових) дій військова прокуратура Харківського гарнізону у взаємодії з Харківським зональним відділом Військової служби правопорядку затримала цього військовослужбовця, що вчинив убивство, в порядку ст. 208 КПК України, його поміщено на гауптвахту. Йому повідомлено про підозру в здійсненні умисного вбивства та крадіжці зброї. Нині вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Зброю, з якої здійснено вбивство, вилучено. Призначено відповідні судові криміналістичні експертизи.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство) та ч. 3 ст. 410 (крадіжка зброї, вчинена в умовах особливого періоду).

Як повідомлялося, в ніч на 31 липня в супермаркеті "АТБ" у Харкові чоловік застрелив іншого чоловіка і зник у невідомому напрямку. Згодом його було оголошено в розшук.

Увечері 31 липня зловмисника затримали. За інформацією радника глави МВС, народного депутата Антона Геращенка, ним виявився військовослужбовець однієї з тилових військових частин Харкова, за посадою - водій.

"Убивство вчинив на ґрунті особистих неприязних стосунків, що виникли в результаті спільного розпивання спиртних напоїв із загиблим", - повідомляв радник глави МВС.

У відділі зі зв'язків із громадськістю ГУ МВС України в Харківській області уточнили, що затриманий - 30-річний військовослужбовець із Запоріжжя. Його затримав у Харкові військовий патруль.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Велика Британія виділила майже 150 млн фунтів стерлінгів на зміцнення енергетичного сектора України

Прем'єр Польщі закликав фермерів припинити блокування українського кордону

Після знищення російського Ту-22М3 другий літак був змушений розвернутися - ГУР МО

Серед загиблих у Синельниковому - троє дітей від 6 до 14 років, повідомили в ОВА

У Херсоні внаслідок обстрілу виникла пожежа, є постраждалий

Процедуру ввезення гумдопомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

Кількість загиблих на Дніпропетровщині збільшилася до дев'яти: у лікарні померла поранена дитина

ГУР: Російський Ту-22МЗ збито тими самими засобами, якими раніше було уражено А-50

Суд заборонив діяльність проросійської партії "Соціал-патріотична асамблея слов'ян" - СБУ

Росіяни 18 разів обстріляли Донеччину, є загиблі - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА