10:31 03.08.2015

Нафта дешевшає на новинах з Ірану і Китаю, Brent опустилася до $51,81 за барель

2 хв читати
Нафта дешевшає на новинах з Ірану і Китаю, Brent опустилася до $51,81 за барель

Нафта дешевшає в понеділок на очікуваннях швидкого нарощування обсягів видобутку в Ірані після скасування санкцій щодо цієї країни, а також на нових сигналах послаблення економіки КНР.

Вересневі ф'ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures знизилися в ціні на $0,4 (0,77%) - до $51,81 за барель. До закриття ринку в п'ятницю вартість ф'ючерсів зменшилася на $1,1 (2,06%) - до $52,21 за барель.

Ціна ф'ючерсу на нафту WTI на вересень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася до цього часу на $0,36 (0,76%) - до $46,76 за барель. За підсумками попередньої сесії контракт подешевшав на $1,4 (2,89%), до $47,12 за барель.

Іранське агентство новин IRNA повідомило з посиланням на міністра нафти країни Біжана Намдара Зангане, що Іран зможе збільшити видобуток нафти на 500 тис. барелів на добу (б/д) вже через тиждень після скасування санкцій і на 1 млн б/д - через місяць.

"Якщо Іран зуміє наростити видобуток до прогнозованого ним рівня, ціни на нафту і далі падатимуть, оскільки додаткові обсяги нафти лише збільшать надлишок сировини на ринку", - зазначає аналітик сировинних ринків Samsung Futures Inc. у Сеулі Хонг Сунг Кі. "Слабкі статдані з Китаю вказують на ймовірне зниження попиту на нафту".

Індекс менеджерів закупівель (PMI) у промисловому секторі, опублікований Національним статистичним управлінням КНР, минулого місяця опустився до 50 пунктів порівняно з 50,2 пункта в червні.

Аналітики в середньому прогнозували липневий показник на рівні 50,1 пункта. Значення PMI, вище 50 пунктів, свідчить про посилення ділової активності у виробничому секторі, нижче за цю позначку - про її спад. Востаннє індикатор перебував нижче за рівень у 50 пунктів у лютому цього року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА