15:16 03.08.2015

Уряд України зняв мораторій на перевірки свинарів

2 хв читати
Уряд України зняв мораторій на перевірки свинарів

Кабінет Міністрів України дозволив перевірки свинарів у разі потреби, повідомив міністр аграрної політики Олексій Павленко.

"Сьогодні вранці було рішення Кабміну, протокольне доручення. Згідно із законом проводити перевірки можна, але треба було дати додаткові інструкції, що перевірки можливі", - сказав міністр журналістам під час прес-конференції в понеділок.

За його словами, з 3 серпня представники санітарної служби мають доступ до всіх видів підприємств.

"Є рішення Кабінету Міністрів проводити перевірки у разі потреби з усіх питань, які виникають щодо свинарів", - сказав О.Павленко.

Як повідомлялося, Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Кабміні раніше підготувала проект урядового розпорядження про скасування мораторію на проведення перевірок свиногосподарств, м'ясозаготівельних і м'ясопереробних підприємств на всій території країни для гарантування біобезпеки на період встановлення карантину через африканську чуму свиней (АЧС).

Випадок африканської чуми свиней 28 липня зафіксовано на агрокомбінаті "Калита" в Київській області. Компанія оцінює свої збитки в суму близько 200 млн грн. Це перший спалах на промисловому виробництві. З 2012 року в Україні зареєстровано 32 випадки АЧС (16 - домашні свині, 16 - дикі кабани) в Запорізькій, Луганській, Чернігівській, Сумській, Київській, Житомирській і Рівненській областях.

Європейський банк реконструкції і розвитку та FAO на початку 2015 року повідомили про намір виділити $450 тис. на фінансування консультацій з питань запобігання поширенню АЧС для виробників свинини в Київській і Полтавській областях.

Африканська чума свиней - контагіозне вірусне захворювання домашніх і диких свиней. Воно передається під час прямого контакту хворих і здорових тварин, через продукти зі свинини, кліщами та механічно (транспортними засобами, під час переміщення людей і тварин).

Вакцини від АЧС немає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА