18:48 03.08.2015

Мінрегіон в інтересах нацбезпеки визначить відомості містобудівної документації в Україні, що не підлягають оприлюдненню

1 хв читати

Фахівці Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) України розробляють проект закону щодо розмежування у складі містобудівної документації відкритих відомостей і відомостей з обмеженим доступом, що не підлягають оприлюдненню згідно із законом "Про доступ до публічної інформації".

Такі дані оприлюднило міністерство з посиланням на його управління містобудування, архітектури та планування територій у понеділок.

"Це дозволить надати громадськості доступ до планувальних рішень, які становлять інтерес для жителів та інвесторів, але при цьому не зашкодити інтересам національної безпеки", - пояснили в управлінні.

Згідно з повідомленням, на сьогодні розміщені на веб-сайтах органів місцевого самоврядування і перебувають в онлайн-доступі близько 40% генеральних планів міст, а в мережі Інтернет загалом - майже 2 тис. од. містобудівної документації.

Водночас не підлягають оприлюдненню відомості, доступ до яких є обмеженим відповідно до закону України "Про доступ до публічної інформації", йдеться в повідомленні.

За даними фахівців управління, також на сьогодні триває впровадження системи містобудівного кадастру в регіонах України.

"Такі системи вже діють в Одеській області і Києві, активно триває робота в Дніпропетровській, Донецькій і Запорізькій областях. Подальшими кроками буде впровадження інформаційних систем на рівні обласних центрів, потім - місць обласного значення і районів", - уточнюється в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА