19:03 04.08.2015

Суд обрав Гужві запобіжний захід у вигляді трохи більше ніж 1 млн грн застави

2 хв читати

Шевченківський районний суд Києва обрав для екс-керівника медіа-холдингу "Вести Украина", колишнього видавця газети "Вести" Ігоря Гужви запобіжний захід у вигляді застави на суму 850 мінімальних заробітних плат, що нині становить 1 млн 35 тис. грн.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таким чином суддя Євген Мартинов на засіданні у вівторок частково задовольнив клопотання прокуратури, яка просила запобіжний захід у вигляді застави на суму 17,8 млн грн.

Суд зобов'язав І.Гужву не відлучатися з Києва без дозволу слідчого, прокурора або суду, інформувати про зміну місця проживання та віддати свій закордонний паспорт на час дії цього рішення, термін якої встановлено до 1 жовтня.

Після завершення засідання суду І.Гужва заявив журналістам, що на суд тиснули, і з урахуванням цих обставин суддя, за його словами, зробив "мужній крок", встановивши не позамежну суму заставу. При цьому екс-видавець газети "Вести" зазначив, що сума застави все одно є суттєвою, і він радитиметься, яким чином її виплатити.

Крім того, І.Гужва зазначив, що з питання можливої подачі апеляції він радитиметься зі своїм адвокатом.

Він також заявив, що в Адміністрації президента є спеціальний "куратор", який веде його справу, і не виключив, що влада може ініціювати проти нього й інші кримінальні провадження.

Як повідомлялося, І.Гужва в понеділок заявив, що прокуратура вимагає запобіжний захід стосовно нього у вигляді застави у розмірі 17 млн грн, які треба буде внести протягом п’яти днів після рішення суду. При цьому його адвокати проаналізували практику застав за висунутою йому статтею, максимальна за останній час становила "дещо більше ніж 1 млн грн".

У вівторок у прокуратурі підтвердили, що проситимуть суд обрати для І.Гужви, підозрюваного в ухиленні від сплати податків, запобіжний захід у вигляді застави в розмірі майже 17,8 млн грн.

Напередодні в українських ЗМІ з'явилася інформація про начебто оголошення І.Гужви в розшук у зв'язку з розслідуванням податківцями справи про несплату податків.

Минулого тижня прес-служби холдингу "Вести Украина" повідомила, що видавець газети "Вести" І.Гужва залишив медіахолдинг і продав свою частку в ньому. На сьогодні до складу холдингу входять телеканал UBR, радіостанція "Вести", щоденна газета "Вести" і сайт vesti-ukr.com, а також журнал "Вести. Репортер". Офіційні права на всі активи нині належать Media Holding Vesti Ukraine (Кіпр).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

47 бригада повідомила про збитий російський вертоліт Ка-52 "Алігатор" вартістю $16 млн

У ЦПД спростували фейк про блокування евакуації з Вовчанська: З громади вивезли майже 6 тис. жителів, процес триває

Петиція про створення офіційного кладовища домашніх тварин у Києві не зібрала необхідних для розгляду голосів

Найближчими днями в Україні буде прохолодно, вітер північно-східний, уночі 1-6° тепла, вдень 11-16°

Окупанти збільшили використання китайських легких всюдиходів на фронті - британська розвідка

Дрони СБУ вразили нафтобазу та електропідстанцію в Бєлгородській і Липецькій областях РФ - джерело

Фільм "Королівство планети мавп" зібрав $56,5 млн у дебютний вікенд

У Донецькій області через обстріли загинув один цивільний, двоє поранені, евакуйовано 257 осіб за добу

СБУ затримала навідника, який готував ракетні удари по Рівненщині

Експеримент із дистанційного обстеження знищеного житла на окупованих територіях потребує масштабування - Верещук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА