16:58 05.08.2015

МОЗ України пропонує звільнити низку лікарських засобів від сплати імпортного збору

2 хв читати
МОЗ України пропонує звільнити низку лікарських засобів від сплати імпортного збору

Міністерство охорони здоров'я України пропонує затвердити перелік лікарських засобів, які не є об'єктами оподаткування додатковим імпортним збором.

Відповідний проект постанови Кабінету Міністрів України оприлюднено на сайті МОЗ для громадського обговорення.

Як зазначено в пояснювальній записці до документа, його метою є звільнення від оподаткування додатковим імпортним збором ліків, дозволених для виробництва і застосування в Україні та внесених до Державного реєстру лікарських засобів, а також ліків, що ввозяться з метою проведення клінічних випробувань.

Як повідомлялося, міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус на початку липня заявив, що додатковий імпортний збір може бути скасовано достроково. Він уточнив, що Мінекономрозвитку збирає інформацію про результати дії такого збору. Проте заступник міністра фінансів Олена Макеєва 22 липня заявила, що збір діятиме до кінця року.

Україна 25 лютого у зв'язку з різким погіршенням платіжного балансу ввела додатковий імпортний збір на імпорт, окрім критичного, прописаного в ухваленому парламентом наприкінці 2014 року за пропозицією уряду закону "Про заходи щодо стабілізації платіжного балансу України".

Додатковим імпортним збором за ставкою 10% обкладають готові харчові продукти; продукти, жири і масла тваринного і рослинного походження; алкогольні та безалкогольні напої; тютюн і його замінники; оцет; живих тварин (товарні групи 1-24 за УКТЗЕД). Під 5% збір підпадуть усі інші товари за винятком "життєво важливих", до яких парламент відніс більшість енергоносіїв, а також деякі медикаменти.

Підприємці неодноразово закликали уряд скасувати цей збір.

Генеральна рада Світової організації торгівлі (СОТ) 29 липня підтвердила, що введений Україною додатковий імпортний збір відповідає вимогам угод СОТ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА