14:08 06.08.2015

Українці намагалися незаконно переправити радіоактивні матеріали в Румунію - Генпрокуратура

2 хв читати
Українці намагалися незаконно переправити радіоактивні матеріали в Румунію - Генпрокуратура

Громадянин України в змові з невідомими особами намагався незаконно перемістити радіоактивні матеріали з Івано-Франківської області в Румунію, відкриті за цим фактом два кримінальних провадження об'єднано в одне, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

За інформацією прес-служби, 5 серпня до слідчого відділу Управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області надійшло повідомлення про те, що громадянин України в змові з невстановленими особами готується здійснити незаконне переміщення через митний кордон України в Румунію радіоактивних матеріалів.

На підставі цього повідомлення в ЄРДР внесені зведення про скоєння кримінального злочину за ч. 1 ст. 14 ч. 2 ст. 201 (контрабанда) КК України.

Досудове розслідування встановило, що 5 серпня на території Івано-Франківської області затримано автомобіль, у багажнику якого виявлено предмет, який намагалися перемістити через держкордон України. Радіологічне обстеження предмета визначило, що це радіоактивний матеріал без маркування.

У прес-службі інформують, що в ЄРДР також внесені зведення про скоєння кримінального злочину за ч. 3 ст. 265 (незаконне поводження з радіоактивними матеріалами) КК України. Два кримінальних провадження об'єднано в одне.

Крім того, досудове розслідування встановило, що до скоєння злочину причетні двоє громадян, вони затримані в порядку ст. 208 КПК України. Нині вирішується питання оголошення їм підозри в здійсненні кримінальних правопорушень.

Як повідомлялося, 5 серпня глава Служби безпеки України Василь Грицак доповів президентові Петру Порошенку про реалізацію контррозвідувальної операції СБУ в Івано-Франківській області з вилучення з незаконного обігу ядерних матеріалів і радіоактивних речовин. Спецгрупа Центрального апарату СБУ спільно з Управлінням СБУ в Івано-Франківській області затримали чотирьох членів злочинного угруповання, які намагалися збути ядерний матеріал. За попередніми даними, ймовірно ядерною речовиною є "Уран-238".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА