10:07 07.08.2015

Для прозорого продажу електронних квитків "Укрзалізниця" створює власний програмний продукт

2 хв читати
Для прозорого продажу електронних квитків "Укрзалізниця" створює власний програмний продукт

IT-підрозділи "Укрзалізниці" створюють власне програмне забезпечення, щоб позбутися залежності від підрядника - ТОВ "УнIT" і виключити фінансові зловживання, повідомляє прес-центр "Укрзалізниці".

Як зазначив в. о. начальника департаменту корпоративної інформатизації "Укрзалізниці" Богдан Карбань, на сьогодні є низка проблемних моментів, що стосуються взаємодії з підрядником, з банками, з процесом обслуговування платежів.

"Найголовніша проблема у тому, що "Укрзалізниця" не керує цим процесом, усе організаційно та технологічно вибудовано так, що всі процеси здійснюються лише ТОВ "УнІТ". Ця компанія намагається отримати додатковий заробіток із продажу квитка. Щоб припинити це, ми хочемо використовувати власний програмний продукт і відмовитися від залежності з боку цього підрядника, дії якого перевіряють правоохоронці", - наводить слова Б.Карбаня прес-центр.

Як повідомляється, новий сервіс, який почне працювати орієнтовно у вересні, буде більш функціональним і мобільним, зручним для пасажира. Це особливо важливо в умовах зростання обсягів продажу квитків через Інтернет - 28% від загальної кількості, як свідчать показники липня поточного року.

Б.Карбань зазначив, що в умовах, коли відбуваються структурні перетворення, вибудовується вертикаль пасажирських перевезень, фінансові потоки в майбутню пасажирську компанію мають бути прозорими.

"Також ми вибудовуємо прозорі відносини з банками, щоб унеможливити зловживання з отриманням комісії від продажу квитків. Потрібно вирішити питання фіскалізації квитків, до середини вересня плануємо позбутися всіх технологічних компонентів підрядника та отримати технологічний контроль над системою", - пояснив в. о. начальника департаменту корпоративної інформатизації "Укрзалізниці".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єрмак зустрівся з Олександром Соросом

Українські воїни розбили колону техніки й піхоту окупантів, які намагалися здійснити прорив на Харківщині

Окупанти вдарили по фермі в Коротичах, один цивільний загинув, троє поранені - Синєгубов

Зеленський змінив першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки - указ

ЗАСТУПНИК МІНІСТРА РОЗВИТКУ ГРОМАД, ТЕРИТОРІЙ ТА ІНФРАСТРУКТУРИ АЗАРХІНА НАПИСАЛА ЗАЯВУ ПРО ЗВІЛЬНЕННЯ З ПОСАДИ У ЗВ'ЯЗКУ ЗІ ЗВІЛЬНЕННЯМ ВІЦЕПРЕМ'ЄРА КУБРАКОВА

На Херсонщині в пожежі, що розпочалася внаслідок обстрілу, загинули двоє людей - голова ОВА

Кількість поранених у Вовчанську зросла до 5 людей - прокуратура

Україна і Сербія домовилися про проведення першого з 2013 року засідання Міжурядової комісії з питань торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва - Кулеба

На краматорському напрямку відбулося 27 бойових зіткнень - Генштаб ЗСУ

Рада оборони Харківщини вирішила примусово евакуювати з прикордонних громад дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА