11:39 07.08.2015

Запорізькі козацькі організації розірвали договір про дружбу з Військом Донським

1 хв читати
Запорізькі козацькі організації розірвали договір про дружбу з Військом Донським

Запорізькі козацькі організації розірвали договір про дружбу і співпрацю з Військом Донським, представники якого воюють на Донбасі проти України.

Як повідомили агентству в координаційній раді з питань козацтва Запорізької області, на острові Хортиця на території історико-культурного заповідника "Запорізька Січ" зібралися представники низки козацьких організацій Запоріжжя, які на святій для козаків землі оголосили про односторонній розрив угоди про співпрацю з Військом Донським, козаки якого "всупереч підписаним угодам із запорізькими козаками воюють на окупованій території українського Донбасу на боці бойовиків і проти української армії".

Як зазначив голова обласної координаційної ради з питань козацтва Дмитро Сухінін, в угоді між запорізьким і донським козацтвом, підписаній десять років тому, зазначалося, що обидва війська дружні і мають допомагати одне одному.

"Проте ці угоди були порушені. Отаман Війська Донського Микола Козіцин грабував і вбивав українців на території Донбасу і зганьбив своє право називатися козаком", - зазначив Д.Сухінін.

У координаційній раді з питань козацтва Запорізької області також повідомили, що козацьке коло вирішило розірвати угоду, після чого розвіяти її над хортицькими скелями.

Представники козацьких організацій закликали українських і російських козаків підписати новий договір про дружбу, але лише за умови його стовідсоткового виконання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

Дрони СБУ атакували військовий аеродром "Кущевська" і Слов'янський НПЗ у РФ - джерело

Зеленський вшанував пам'ять жертв радянських політичних репресій

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 16, вісім у важкому стані - поліція

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 15 осіб - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА