15:24 07.08.2015

"Нафтогазвидобування" восени може припинити видобуток через блокування діяльності компанії - глава ДТЕК

2 хв читати
"Нафтогазвидобування" восени може припинити видобуток через блокування діяльності компанії - глава ДТЕК

ПРАТ "Нафтогазвидобування" восени поточного року може припинити видобуток вуглеводнів через арешт рахунків і майна компанії, а також заборону на продаж газу, що видобувається, і конденсату, повідомив генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко.

"Ситуація критична в компанії, оскільки потрібно платити рентні платежі, фінансувати діяльність. Поки що ми добуваємо, але це останній місяць. Я думаю, якщо не буде розблоковано діяльність компанії, нам доведеться глушити свердловини, зупиняти, тому фінансово компанія сьогодні паралізована", - сказав він журналістам у Києві в п'ятницю.

За його словами, газ, що нині добувається, закачується в підземні сховища. Об'єм видобутого і закачаного компанією газу становить майже 400 млн куб. м.

Глава ДТЕК наголосив, що судові рішення про накладання арештів блокують діяльність компанії та "не мають нічого спільного із законом ".

"Заарештовані акції, заарештована продукція, заарештовані основні фонди. Усе що там сьогодні заарештоване у двох справах. Не лише у справі, пов'язаній із зникненням колишнього директора, а й ще у податковій справі. Там несплата 120 млн грн, що вже в судах було виграно", - додав М. Тимченко.

Як повідомлялося, робота "Нафтогазвидобування" блокується з 30 березня 2015 року в рамках кримінального провадження, відкритого в 2012 році за фактом зникнення екс-глави компанії Олега Семинського. На думку компанії, це виробництво не має ніякого відношення до господарської чи іншої діяльності ПрАТ.

"Нафтогазвидобування" - найбільша приватна газодобувна компанія в Україні. Основний акціонер - енергетичний холдинг ДТЕК. Компанія розробляє ліцензійні ділянки на двох родовищах у Полтавській області - Семиренківському і Мачуському. Доведені запаси природного газу становлять 20 млрд куб. м, газового конденсату - 2 млн тонн.

"Нафтогазвидобування" станом на 2015 рік експлуатує 15 свердловин. Газ, що добувається, доводиться до товарної кондиції на трьох установках комплексної підготовки газу - "Олефирівка", "Семиренки" і "Мачухи". Об'єм видобутку природного газу за підсумками 2014 року становив 752 млн куб. м, газового конденсату - 29 тис. тонн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дрони СБУ уразили дві нафтобази в Смоленській області - джерело

ВАКС стягнув у дохід держави квартири, автівки та літаки окупаційного голови Запорізької області

Окупанти завдали удару по місцю зберігання несправної автотехніки в Одесі, жертв немає - Сили оборони півдня

Російські суди в березні винесли рекордну кількість вироків за дезертирство - британська розвідка

Мінсоцполітики України презентувало демографічну стратегію до 2040 року

В Одесі затримано рецидивіста, який передавав окупантам дані про розташування ППО

Росіяни вранці вдарили ракетою по Одесі: постраждала жінка, пошкоджено 30 будинків

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА