11:12 09.08.2015

Один українець загинув, двох звільнили в результаті спецоперації в готелі Малі – МЗС України

2 хв читати
Один українець загинув, двох звільнили в результаті спецоперації в готелі Малі – МЗС України

У заручниках у захопленому терористами готелі у Малі перебували четверо українців, одному з яких вдалося втекти. В результаті операції місцевих силовиків зі звільнення заручників загинув один громадянин України, ще двох врятували, інформують в МЗС України.

" За попередніми даними, отриманими від малійської сторони та місії ООН в Малі (МІНУСМА), внаслідок нападу було захоплено четверо громадян України, один з яких загинув. Одному з українців вдалося втекти від нападників та наразі він перебуває на базі МІНУСМА в провінції Мопті. Двох інших громадян було звільнено у ході антитерористичної операції та на даний час вони знаходяться у безпеці", - йдеться в оприлюдненому в суботу ввечері повідомленні.

В українському зовнішньополітичному відомстві зазначили, що посольство України в Алжирі перебуває у постійному контакті з компетентними органами Малі та місією ООН з метою встановлення персональних даних загиблого громадянина України та з’ясування обставин його загибелі.

"Також вживаються термінові заходи для встановлення зв’язку зі звільненими українцями з метою визначення їх поточного стану та надання необхідної консульської допомоги", - запевнили в МЗС.

Як повідомлялося, група озброєних людей в Малі здійснила напад на готель Севаре, в якому часто зупиняються іноземці. Місцеві жителі заявили французьким журналістам, що нападники мали намір викрасти групу іноземців, які перебували в готелі. За оприлюдненими раніше в ЗМІ даними, в готелі проживали троє громадян ПАР, один француз і один українець.

8 серпня французький телеканал iTele з посиланням на джерело в малійських збройних силах повідомив, що військовослужбовці армії Малі вибили групу озброєних людей з популярного серед іноземців готелю в місті Севаре.

У військовому командуванні Малі ще не надають остаточних даних про жертв нападу бойовиків Немає і детальної інформації про долю мирних громадян, що перебували в готелі в момент атаки мирних громадян, зокрема про іноземців.

Агентство ЕФЕ передає, що за його інформацією в результаті нападу на готель загинули 12 осіб: четверо бойовиків, п'ятеро військових Малі, двоє співробітників готелю і один член місії ООН у Малі - MINUSMA. Раніше надходили повідомлення про вісьмох загиблих.

Агентство зазначає, що нині військові оглядають райони навколо готелю, щоб переконатися, що там немає бойовиків.

Британський телеканал "Скай-ньюс" повідомляє в суботу, що отримав дані не про 12, а про 13 загиблих.

Крім того, за даними паризької газети "Монд", військові затримали "сімох підозрюваних". При цьому не уточнюється, чи справді ці люди - бойовики.

Зі свого боку прес-аташе посольства РФ у Бамако Віктор Горєлов повідомив, що росіянин був звільнений з готелю, захопленого бойовиками в Малі.

Севаре - місто в центральній частині Малі. Його населення становить близько 40 тис. осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні частка негрошових соціальних послуг становить лише 6% - Жолнович

Експрацівник оборонного заводу в Миколаєві за допомогою дронів шпигував для ворога за комплексами ППО

В Україні зростає "чорний ринок" документів про підвищення кваліфікації для вчителів - освітній омбудсмен

НАТО зацікавлене в досвіді України у веденні комунікацій під час війни - Мінкультури

Окупанти вночі обстріляли Селидове, поранено 4 місцевих жителів - прокуратура

Окупанти обстріляли Конотоп, Середину-Буду і 23 села Сумської області за добу, про постраждалих не повідомляють

ЄС підготував законопроєкт про передачу Україні прибутку від заморожених активів РФ у липні поточного року - ЗМІ

На запорізькому напрямку воїни ССО спалили десять одиниць важкої та автотехніки ворога

Унаслідок обстрілів РФ на Донеччині за добу загинув один місцевий житель, ще п’ятеро дістали поранення

За добу окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів Харківщини, постраждав мирний мешканець

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА