15:53 09.08.2015

СММ ОБСЄ: є ті, хто виступає проти об'єктивної роботи місії в Донецьку, а гарантувати безпеку спостерігачів і їхнього майна мають ті, хто контролює місто

2 хв читати
СММ ОБСЄ: є ті, хто виступає проти об'єктивної роботи місії в Донецьку, а гарантувати безпеку спостерігачів і їхнього майна мають ті, хто контролює місто

У Спеціальнвй моніторинговій місії (СММ) ОБСЄ відзначають, що в Донецьку є сили, які проти їхньої діяльності в місті і використовують для цього будь-які засоби, зокрема і насильницького характеру.

У заяві місії, розміщеній на сторінці в соцмережі "Фейсбук" у неділю вдень, повідомляється, що о 2:25 неділі, СММ зареєструвала загоряння кількох автомобілів ОБСЄ на стоянці перед резиденцією ОБСЄ в Донецьку. Пожежники швидко відреагували і спробували загасити вогонь. Унаслідок чотири автомобілі були знищені вогнем, а розслідування інциденту триває.

"Однак ОБСЄ повідомляє про цей насильницький напад на його цивільних спостерігачів у Донецьку так само об'єктивно, неупереджено та оперативно, як і про жорстокі напади, що зачіпають українське цивільне населення в Донецьку та за його межами, на інших територіях у Донецькій області та на сході України", - заявляють в СММ.

У місії висловили переконання, що "мабуть, є такі, хто бажає, щоб ОБСЄ перестала доповідати про те, що відбувається в Донецьку". "Є деякі, які вважають, що насильницький напад на цивільне населення і їхнє майно, є виправданим засобом для досягнення цієї мети", - йдеться в заяві.

Водночас у СММ ОБСЄ наголошують, що "відповідальність за забезпечення захисту співробітників СММ і їхнього майна лежить на тих, хто контролює Донеццьк".

Також у місії додали, що на цьому етапі, СММ не планує припиняти свою діяльність.

Як повідомлялося, в ніч на 9 серпня в Донецьку поблизу місця проживання співробітників Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ було спалено чотири автомобілі організації.

Коментуючи інцидент, офіційний представник СММ ОБСЄ Майкл Боцюрків повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що цей інцидент вплине на умови роботи спостерігачів, однак наголосив, що спостерігачі залишаться на непідконтрольній владі території України і там продовжать свою роботу.

Водночас спікер Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник на брифінгу в неділю в Києві висловив переконання, що автомобілі СММ ОБСЄ в Донецьку спалили поплічники бойовиків.

"Не важко здогадатися, чиїх рук це справа. Ми знаємо, що представники ОБСЄ останнім часом дають багато інформації, яка невигідна НЗФ, що окупували Донецьк. Тому очевидно, що це справа їхніх поплічників, які не зацікавлені в тому, щоб Україна і світова громадськість дізналася про всі незаконні дії бойовиків на цих територіях", - сказав він.

У МЗС України також поклали відповідальність на бойовиків. "Вандалізм стосовно авто СММ ОБСЄ, організовані протести – ганебні спроби залякати, не дати (спостережній місії – ІФ) виконувати важливі функції", - написав у своєму мікроблозі в "Твіттері" директор департаменту політики та комунікацій МЗС України Олексій Макєєв в неділю вдень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

Україна не має реалістичного плану "Б" у короткостроковій перспективі без допомоги США - Стефанішина

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

Союзники працюють над тим, щоб гарантувати незворотність членства України в НАТО на саміті у Вашингтоні - Стефанішина

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Укргідрометцентр попереджає про заморозки на ґрунті у східних регіонах 4 і 5 травня

Російський ракетний удар по Одесі знищив посилки на "Новій пошті" на 3 млн грн

Перший Саміт миру для України стане платформою, яка започаткує майбутній мирний процес, - пресслужба президента

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА