09:42 10.08.2015

Двоє українців загинуло в результаті терористичного нападу на готель у Малі - МЗС України

2 хв читати
Двоє українців загинуло в результаті терористичного нападу на готель у Малі - МЗС України

У результаті терористичного нападу на готель м. Севаре в Малі загинуло двоє українців, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

"За офіційними даними місії ООН в Малі (MINUSMA), в результаті терористичного нападу на готель Byblos у м. Севаре (Малі) загинуло п'ятеро співробітників MINUSMA, зокрема двоє громадян України. Ведеться слідство і з'ясування обставин їхньої загибелі. Тіла загиблих перебувають в одному з моргів м. Бамако", - зазначено в повідомленні.

В українському зовнішньополітичному відомстві заявляють, що українська сторона тісно співпрацює із штаб-квартирою ООН у Нью-Йорку і місією ООН у Малі в контексті консульського супроводу й забезпечення репатріації загиблих громадян України на Батьківщину.

Як повідомлялося раніше, за попередніми даними, отриманими від сторони Малі і місії ООН у Малі (MINUSMA), в результаті нападу було захоплено чотирьох громадян України, один з яких загинув. "У результаті нападу було захоплено чотирьох громадян України, один з яких загинув. Одному з українців вдалося втекти від нападників і зараз він перебуває на базі MINUSMA в провінції Мопті. Двоє інших громадян було звільнено під час антитерористичної операції і нині вони у безпеці", - зазначено в оприлюдненому в суботу ввечері повідомленні.

Група озброєних людей у Малі зробвчинила ила напад на готель у Севаре, в якому часто зупиняються іноземці. Місцеві жителі заявили французьким журналістам, що нападники прагнули викрасти групу іноземців, що були в готелі. За оприлюдненими раніше в ЗМІ даними, в готелі проживали троє громадян ПАР, один француз і один українець.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА