17:47 10.08.2015

УЗА просить владу навести лад на ринку зерна

2 хв читати
УЗА просить владу навести лад на ринку зерна

Українська зернова асоціація (УЗА) звернулася до президента та прем'єр-міністра з проханням вирішити ситуацію із зупинкою експорту зерна в морських портах через перевірки всього ланцюжка постачання зернових.

Згідно з прес-релізом, оприлюдненим на офіційному сайті УЗА, ця ситуація виникла внаслідок боротьби правоохоронних органів із контрагентами, що не сплачують податків і не повертають валютної виручки в країну.

Компанії-члени УЗА готові співпрацювати з державою у боротьбі проти незаконних дій, ухилення від оподаткування і неповернення валютної виручки, наголошується в документі.

Водночас експортери просять вище керівництво країни доручити правоохоронцям не допускати необґрунтованої зупинки експорту зерна. Зокрема, пропонується забезпечити на постійній основі інформування учасників зернового ринку про компанії, причетні до порушень податкового, валютного, митного та іншого законодавств під час торговельних та експортних операцій із зерном; організувати своєчасне виявлення необлікованих посівів сільськогосподарських культур; організувати проведення спільних заходів з визначення фактичних обсягів посівів пізніх сільськогосподарських культур під урожай 2015 року, а також ранніх культур під урожай 2016 року.

УЗА також заявляє про необхідність вжити спільних із правоохоронними органами заходів щодо запобігання постачанню сільгосппідприємствам контрафактних (контрабандних) нафтопродуктів та інших товарно-матеріальних ресурсів.

Асоціація просить заборонити розрахунки за зерно з використанням готівкової валюти під час операцій, не підтверджених належними товарно-супровідними, транспортними документами та податковими накладними.

УЗА наполягає на відновленні при Кабінеті Міністрів робочої групи з функціонування зернового ринку за участю представників бізнесу, галузевих асоціацій і державних органів.

Як повідомлялося, раніше в ЗМІ з'явилася інформація про арешт Державною фіскальною службою в портах партій зерна трьох іноземних компаній: Bunge, Glencore, Louis Dreyfus. Учасники ринку повідомили, що такі дії пов'язані з боротьбою контролюючих органів проти "сірого" ринку зерна і компаній, що ухиляються від сплати податків.

Європейська бізнес асоціація звернулася з проханням до влади припинити незаконні дії на ринку зерна компаній, які скуповують зернові за готівку в іноземній валюті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прикордонники вилучили скрипку Страдіварі на українсько-польському кордоні

Кемерон під час візиту до Києва розпочав переговори щодо 100-річного партнерства між Україною та Великою Британією

У вихідні в Україні буде тепло, у неділю в Києві та низці областей короткочасні дощі

ДБР повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому начальнику ГУ внутрішньої безпеки СБУ Наумову

Глава МЗС Великої Британії відвідав Львів

У Києві на вихідні оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Енергетики оперативно повернули світло понад 13 тис. абонентам у двох районах Києва - Міненерго

На п'яти напрямках будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення - Міноборони України

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА