19:29 11.08.2015

Порошенко підписав зміни до держбюджету-2015 про виділення понад 5 млрд грн на потреби української армії

2 хв читати
Порошенко підписав зміни до держбюджету-2015 про виділення понад 5 млрд грн на потреби української армії

Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до державного бюджету на 2015 рік щодо збільшення видатків для потреб оборони та безпеки.

Відповідну інформацію розміщено на сайті Верховної Ради.

Парламент ухвалив вищезгаданий закон 17 липня. "Ці зміни викликані потребами Міністерства оборони в першу чергу на забезпечення речовим майном, здійснення виплат сім'ям загиблих, пораненим і забезпечення харчування", - заявив перший заступник міністра фінансів Ігор Уманський, представляючи документ у парламенті.

Чиновник пояснив: "Уряд запропонував головним розпорядникам бюджетних коштів на відповідну суму - це приблизно 3% від видаткової частини - за кожним розпорядником скоротити власні видатки і спрямувати їх на потреби оборони".

Він також наголосив, що за деякими статтями того ліміту асигнувань, які передбачені до кінця року, на сьогодні Збройним силам України вистачає до середини серпня.

У свою чергу голова фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко зазначив, що спрямування додаткових коштів на потреби Міноборони здійснюється за рахунок певних видатків у четвертому кварталі.

Законопроектом було передбачено збільшення видатків на фінансування заходів щодо проведення антитерористичної операції в сумі майже 5,3 млрд грн у межах затверджених показників держбюджету на 2015 рік.

"Збільшення видатків силовим структурам передбачено забезпечити за рахунок відповідного скорочення видатків і кредитів загального фонду інших головних розпорядників коштів; зарахування до загального фонду 200 млн грн... за надання інформації з державних реєстрів, тримачем яких є Міністерство юстиції", - сказано в документі.

Передбачено спрямування 5,15 млрд грн на фінансування потреб Міноборони у зв'язку продовженням мобілізації, а 158,7 млн грн - на фінансування потреб інших силових структур для забезпечення харчування особового складу.

Водночас закон було ухвалено з поправкою комітету, який рекомендував "у доповненні викласти позицію щодо скорочення субвенцій... (за певною позицією - ІФ) у сумі 45 млн грн".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА