13:14 13.08.2015

Суд підтвердив законність призначення Гонтаревої главою НБУ

2 хв читати
Суд підтвердив законність призначення Гонтаревої главою НБУ

Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) відхилив позовну заяву депутата Юрія Кармазіна та адвоката Наталії Целовальніченко до президента України Петра Порошенка і глави Національного банку України (НБУ) Валерії Гонтаревої як третьої особи, повідомляється в прес-релізі регулятора.

Як зазначено в повідомленні, позивачі намагалися довести неправомірність призначення В.Гонтаревої на посаду глави Нацбанку з огляду на недостатність досвіду роботи на керівних посадах у банках країни та зобов'язати главу держави внести подання на її звільнення.

Водночас суд визнав професійний досвід глави центробанку відповідним законодавчим вимогам.

"Як вбачається з оглянутої в судовому засіданні трудової книжки В.Гонтаревої, наявний у неї трудовий стаж роботи на керівних посадах у банку відповідає вимогам ст. 18 закону України "Про Національний банк України ", - наводить прес-служба постанову суду.

Під час засідання ВАСУ підтвердив, що В.Гонтарева має бездоганну ділову репутацію. При цьому її професійний досвід у провідних українських і міжнародних фінансових інституціях перевищує 20 років, із них на керівних посадах - більше ніж 11 років.

Як повідомлялося, до призначення главою НБУ В.Гонтарева сім років очолювала "Інвестиційний Капітал Україна" (ICU) - провідну на українському ринку інвестиційну компанію в сегменті торгівлі корпоративними та державними борговими цінними паперами (2007-2014 рр.).

Із січня 2001 по грудень 2007 рр. обіймала посаду першого заступника голови правління і начальника управління фінансових ринків в "ІНГ Банк Україна". До цього протягом п'яти років входила до правління АКБ "Сосьєте Женераль Україна", де відповідала за роботу банку на ринках капіталу. З 1993-го по 1996 рр. - провідний економіст на Українській міжбанківській валютній біржі.

В.Гонтарева має дві вищі освіти: першу здобуто в Київському політехнічному інституті в 1987 році, другу (ступінь магістра економіки) - в Київському національному економічному університеті в 1997 році. Володіє українською, російською та англійською мовами.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада 19 червня 2015 року затвердила В.Гонтареву на посаді голови НБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА