11:55 16.08.2015

Генпрокуратура порушила справу за фактом заяв так званого Комітету порятунку України, створеного в Москві

2 хв читати
Генпрокуратура порушила справу за фактом заяв так званого Комітету порятунку України, створеного в Москві

Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу за фактом заяв створеного в Москві на чолі з Миколою Азаровым так званого Комітету порятунку України, повідомляє народний депутат із фракції Блок Петра Порошенка Ірина Фріз.

"ГПУ порушила кримінальну справу за фактом заяв так званого "Комітету порятунку України", створеного в Москві", - цитує І.Фріз Твіттер партії "Солідарність/Блок Петра Порошенка" в суботу.

На своїй сторінці у Фейсбук І.Фріз написала: "Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом заяв так званого Комітету порятунку України (КПУ), створеного в Москві за вказівкою спецслужб Російської Федерації. На моє прохання надати юридичну оцінку заявам КПУ Генеральна прокуратура вирішила, що в діях цієї антидержавної організації є ознаки скоєння злочину, передбаченого частиною 3 статті 109 КК України, тобто публічні заклики до захоплення державної влади, здійснені з використанням засобів масової інформації".

Як повідомила І.Фріз із посиланням на Генпрокуратуру, проведення досудового розслідування доручене Головному слідчому управлінню Служби безпеки України, а процесуальне керівництво здійснюється працівниками Генеральної прокуратури України.

І. Фріз опублікувала фотокопію відповіді Генпрокуратури, в якій зазначено: "Генеральною прокуратурою України розглянуто Ваше звернення щодо поширення засобами масової інформації заклику так званого Комітету порятунку України, до складу якого входять колишній прем'єр-міністр України Азаров М., колишні народні депутати України Олійник В., Марков І., Царьов О. та інші, а також матеріалів проведеної 03.08.2015 в Москві прес-конференції вказаних осіб. За результатами його розгляду Генеральною прокуратурою України до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42015000000001670 внесені відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 109 КК України, тобто публічні заклики до захоплення державної влади, виконані з використанням засобів масової інформації".

Як повідомлялося, 3 серпня М.Азаров виступив перед російськими ЗМІ в Москві, де, разом з колишніми народними депутатами України й іншими представниками влади за президентства Віктора Януковича створив так званий "Комітет порятунку України" і очолив його.

М.Азаров заявив, що без зміни політкерівництва в Україні не можна встановити мир і згоду. Комітет також ухвалив рішення про висунення кандидатом у президенти України Володимира Олійника. М.Азаров заявив, що на території України також перебувають чинні члени Комітету, імена яких не можуть бути озвучені з міркувань безпеки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА