11:38 17.08.2015

Батальйон "Донбас" повернувся під Маріуполь - Семенченко

2 хв читати
Батальйон "Донбас" повернувся під Маріуполь - Семенченко

Народний депутат (фракція "Самопоміч"), колишній командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко заявив, що батальйон повернувся на оборонні рубежі в район Маріуполя.

"Батальйон "Донбас" повернувся в зону АТО захищати Маріуполь", - написав парламентар на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

Як повідомлялося, про те, що бійці батальйону "Донбас" отримали наказ покинути Маріуполь і відійти до Запорізької області, С.Семенченко повідомив 7 серпня. Водночас він зазначив, що бійці батальйону "готові у будь-який момент, у разі загострення обстановки діяти швидко, за обставинами та в інтересах України".

Увечері в неділю, 16 серпня, а також у ніч на понеділок у Маріуполі було чути залпи важких гармат, на лівому березі міста на кілька хвилин вимикалася електроенергія, а в центрі міста на десять хвилин зникало мовлення телеканалів. Як повідомляли місцеві ЗМІ з посиланням на військових, бойовики обстрілювали з САУ селище Лебединське, а за інформацією волонтерів, бойовики обстрілювали також і Сартану.

Станом на 22:56 сартанський селищний голова Степан Махсма повідомив, що під час обстрілу в селищі постраждали дві людини - мати та її маленька дочка. Їх відвезли до лікарні.

Уранці в понеділок прес-служба ГУ МВС України в Донецькій області повідомила, що внаслідок обстрілу бойовиками селища Сартана двоє мирних жителів загинуло, ще шестеро дістали поранень.

У прес-службі Донецької обласної військово-цивільної адміністрації з посиланням на дані облуправління ДСНС повідомили, що внаслідок обстрілу зазнали руйнувань шість будинків у приватному секторі, близько 45 будівель були пошкоджені (вибиті стекла, посічені дахи та огорожі). Також унаслідок обстрілу сталася пожежа на міському газопроводі низького тиску діаметром 150 мм.

Влада Маріуполя оголосила понеділок днем жалоби за загиблими в Сартані.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА