12:44 17.08.2015

Жебрівський не бачить необхідності приватизації Маріупольського морського порту

1 хв читати
Жебрівський не бачить необхідності приватизації Маріупольського морського порту

Маріупольський морський порт, незважаючи на зниження вантажообігу майже в 2,5 раза порівняно з довоєнним періодом, зберіг доходність, тому немає потреби в його приватизації, заявляє голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"Незважаючи на втрати вантажообігу майже в 2,5 раза порівняно з довоєнним періодом, порт зберіг свою доходність. Приємно, що сьогодні це державне підприємство, яке платить найвищу зарплату в Маріуполі", - заявив П.Жебрівський під час поїздки до міста 15 серпня, повідомляє прес-служба ОВЦА.

Він зазначив, що на прикладі Маріупольського морського порту видно, що держава може бути ефективним власником, і пообіцяв максимальне сприяння розвитку морського порту на державному рівні.

"Ми обговорили перспективи розвитку. Дуже приємно, що у команди є план і бачення. Керівництво порту інвестує в розвиток інфраструктури, оновлення фондів до 60% прибутку. На сьогодні потреби в приватизації немає", - повідомив П.Жебрівський.

Він також заявив, що під час поїздки обговорив з директором порту Олександром Олійником можливість переведення з Одеси частини контейнерних перевезень у Донецьку область, щоб забезпечувати товарами народного споживання Донецьку, Луганську, Дніпропетровську, Запорізьку області.

"Є питання обміління акваторії порту. Рік тому звідси на Одесу забрали спеціальне судно, яке поглиблює дно. Працюватимемо над його поверненням", - наголосив П.Жебрівський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА