15:41 18.08.2015

Переговори щодо обміну полоненими у форматі "13 на 13" тривають - радник глави СБУ

2 хв читати
Переговори щодо обміну полоненими у форматі "13 на 13" тривають - радник глави СБУ

Волонтерська група і представники "ДНР" продовжують переговори про обмін полоненими, який на вихідних був зірваний з вини "ДНР", повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" радник глави СБУ Юрій Тандит.

"Переговори проводила одна з волонтерських груп, зокрема, представник Василь Ковальчук - воїн-інтернаціоналіст, він уже не раз проводив звільнення наших хлопців. Він вів ці переговори кілька місяців, ми готувалися до військової операції", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Ю. Тандит підтвердив, що обмін у форматі "13 на 13" планувався ще на вихідних: "У п'ятницю у супроводі "Альфи" вивезли людей, про яких говорили з боку Донецька, але ми зрозуміли, що не встигаємо, була ніч, а це певні загрози, почався обстріл, і звільнення було перенесено на наступний день".

"Вже на наступний ранок, коли Донецьк почав змінювати умови переговорів - це я вам кажу із слів Василя Ковальчука, - фактично вони нам розповіли, що те, що було обіцяно (з боку Донецька - ІФ), не виконується. Тих людей, яких спочатку в списку подали нам на звільнення, нібито ми повинні були замінити. І ми прийняли для себе рішення припинити цю операцію, щоб у понеділок відновити переговори. Зараз там працює група в Донецьку, і я сподіваюся, що в найближчі дні буде звільнення групи наших героїв", - розповів він.

Водночас Ю.Тандит зазначив, що останні показники щодо кількості заручників (172 людини) постійно зменшується.

"Процес підрахунку звільнених людей дуже складний. Тому що нові дані приходять у центр, в СБУ аналізуються факти, які надходять від МВС, Міноборони, добровольчих батальйонів. Є місця, куди потрапляють наші хлопці, що звільнилися не лише в результаті військових операцій, а й яких вивели патріоти", - пояснив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА