16:03 18.08.2015

У теруправлінні юстиції Чернігівської області цікавляться, чи звертався спікер ВР до суду з приводу позбавлення повноважень можливого депутата-сумісника

2 хв читати
У теруправлінні юстиції Чернігівської області цікавляться, чи звертався спікер ВР до суду з приводу позбавлення повноважень можливого депутата-сумісника

Керівник Головного територіального управління юстиції в Чернігівській області Юрій Власенко хоче з'ясувати у спікера українського парламенту Володимира Гройсмана, чи звертався той до суду з приводу позбавлення депутатських повноважень можливого позафракційного депутата-сумісника Владислава Атрошенка, і чи має намір звернутися до Генпрокуратури України.

"Займаючись комерційною діяльністю народний депутат Владислав Атрошенко порушує закон. З цього приводу я звернувся безпосередньо до голови Верховної Ради України з інформаційним запитом, чи звертався він до Вищого адміністративного суду з вимогою позбавити Владислава Атрошенка повноважень народного депутата України як депутата-сумісника і як того вимагає Конституція України", - повідомив Ю.Власенко на прес-конференції у вівторок у Києві.

Аргументуючи свій запит, Ю.Власенко продемонстрував телесюжет, показаний у березні одним із українських телеканалів, про зустріч мера Києва Віталія Кличка з головою наглядової ради ВАТ "Хліб Києва" Владиславом Атрошенком, на якій було досягнуто домовленості про зниження цін на соціальні сорти хліба в роздрібній мережі столиці.

За словами Ю.Власенка, запит спікеру парламенту відправили на початку серпня, але досі відповіді не отримано.

Він також стверджує, що після того як став порушувати питання про депутатів-сумісників, "Чернігівський телеканал "Дитинець", який пов'язують із депутатом В.Атрошенком, почав транслювати відеосюжети, що ставлять під сумнів діяльність Головного територіального управління юстиції в Чернігівській області, звинувачуючи його керівника в корупційних зв'язках.

Ю.Власенко розцінює такі дії з боку телеканалу, як "психологічний тиск", щоб змусити його не порушувати питання про депутатів-сумісників.

Керівник Головного територіального управління юстиції в Чернігівській області має намір домогтися відповіді на свій запит від В.Гройсмана, а також звернутися до Генпрокуратури України.

В.Атрошенка було обрано у народні депутати на 206-му виборчому окрузі у Чернігівській області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА