16:51 18.08.2015

Світовий банк до вересня може схвалити виділення Україні $500 млн DPL - 2

2 хв читати
Світовий банк до вересня може схвалити виділення Україні $500 млн DPL - 2

Рада директорів Світового банку на засіданні 25 серпня планує розглянути виділення Україні другої програмної позики на політику розвитку (DPL-2) обсягом $500 млн.

Як зазначено в повідомленні банку на його сайті, українське питання буде першим на порядку денному ради директорів після двотижневої паузи в роботі.

Раніше заступник глави Адміністрації президента України Дмитро Шимків і представники уряду уточнювали, що виділення Світовим банком $500 млн DPL-2 дозволить Україні також отримати $300 млн від уряду Японії у рамках двосторонньої міжурядової угоди про сприяння і захист інвестицій (інвестиційний договір між Японією і Україною).

Необхідні закони для цього нового фінансування Верховна Рада ухвалила навесні-влітку цього року разом з іншими законами, які вже дозволили Києву на початку серпня отримати $1,7 млрд другого транша кредиту Міжнародного валютного фонду за програмою розширеного фінансування EFF.

Як повідомлялося, DPL-1 на $750 млн Україна отримала в травні минулого року. Кредит наданий на 16 років із 7-річним пільговим періодом зі змінною процентною ставкою - 6 міс. Libor + змінний спред (на дату підписання - 0,59%, одноразова комісія - 0,25%) і може бути використаний на фінансування бюджету. "Кошти, отримані у рамках проекту, будуть використані для проведення стратегічних та інституціональних реформ, спрямованих на подолання кризових явищ і стабілізації фінансово-економічної ситуації в країні, і закладання основи для стійкого і збалансованого росту України", - було зазначено тоді в повідомленні Мінфіну.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

В акваторії Чорного й Азовського морів нині перебувають 5 багатоцільових російських винищувачів - літаків Су-34 і Су-35

Унаслідок обстрілів у Нікопольському районі поранено місцевого жителя - Дніпропетровська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА