19:27 18.08.2015

Усі три лінії фортифікацій у зоні АТО практично готові - Міноборони України

2 хв читати
Усі три лінії фортифікацій у зоні АТО практично готові - Міноборони України

Київ. 18 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Три лінії фортифікаційних споруд загальною кількістю в 268 штук готові майже на 100%, заявляють у Міністерстві оборони України.

"На будівництво фортифікаційних споруд державою було виділено понад 850 млн грн і консолідовано найкращий досвід будівельників. А волонтери, як незалежні спостерігачі, контролювали будівництво і докладали про об'єктивну інформацію керівництву держави", - зазначив радник міністра оборони України Ігор Мельник, демонструючи журналістам готовність фортифікацій, повідомляє у вівторок прес-служба міністерства.

За словами заступника міністра, 600 кілометрів фортифікаційних споруд на сході України "було збудовано в найкоротші терміни".

"Жодна країна після Другої світової війни не зводила такі грандіозні оборонні об'єкти менш ніж за півроку. І усе це - в умовах складної економічної ситуації і бойових дій", - сказав І.Мельник.

З 268 фортифікаційних споруд 240 будувалися силами облдержадміністрацій, а 28 - Збройних сил України. До будівництва споруд долучалися 20 областей і 5 тис. будівельників. Окрім цього, будували споруди переважно місцеві жителі, що дало змогу їм у такий скрутний час отримувати в день від 250 до 300 грн заробітної плати.

За словами представника центрального Управління інженерного забезпечення полковника Сергія Марценюка, під час випробувань фортифікації витримали вогонь усіх видів стрілецької зброї, гранатометів, мінометів і важкої артилерії.

"Фортифікації вже довели свою реальну ефективність у бойових умовах. Під час боїв під Мар’їнкою, де були зведені фортифікаційні споруди, ворог зазнав значних втрат, але так і не зміг прорвати нашу лінію оборони", - розповів С. Марценюк.

У Міноборони України нагадали, що перша лінія зведених фортифікаційних споруд контролюється ЗСУ, друга і третя охороняються частинами Нацгвардії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА