13:00 19.08.2015

Мін’юст запропонує ВР створити Нацагентство для повернення отриманих злочинним шляхом активів

1 хв читати
Мін’юст запропонує ВР створити Нацагентство для повернення отриманих злочинним шляхом активів

Міністерство юстиції України має намір запропонувати Верховній Раді створити Національне агентство з питань пошуку і розпоряджання активами, отриманими злочинним шляхом, повідомила перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова.

"Агентство буде компактним, не більше 100 осіб... Наголошую, це буде не правоохоронний орган... Це експертна, спеціалізована допомога", - заявила Н.Севостьянова на брифінгу в середу в Києві під час презентації відповідного законопроекту.

За словами заступника міністра, пропонована законопроектом організація функціонуватиме на відсоток від коштів, які зможе розшукати і повернути до державного бюджету і, за її словами, це дасть змогу забезпечити співробітникам досить високі заробітні плати.

Законопроект пропонує, що це Нацагентство буде підзвітне парламенту і підконтрольне уряду. Глава агентства обиратиметься конкурсною комісією. Верховна Рада призначатиме трьох членів цієї комісії, по одному членові призначатимуть Генпрокуратура, Національне антикорупційне бюро, Мін’юст, Міністерство фінансів і Державна служба фінансового моніторингу.

Керівник агентства призначатиметься на 5 років Кабміном за поданням прем'єр-міністра за результатами конкурсу. Кандидат на цю посаду повинен мати 5-річний стаж роботи в галузі права і 3-річний досвід роботи на керівних посадах в органах влади, установах або міжнародних організаціях.

За словами Н.Севостьянової, законопроект буде представлений на засіданні уряду в середу, 19 серпня, а після схвалення буде спрямований у Верховну Раду. Законодавча ініціатива передбачає створення в Україні Реєстру незаконних активів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА