15:36 19.08.2015

СММ ОБСЄ наразі не готова відкрити представництво в Горлівці через небезпечну ситуацію в місті – Хуг

2 хв читати
СММ ОБСЄ наразі не готова відкрити представництво в Горлівці через небезпечну ситуацію в місті – Хуг

Представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на сьогоднішній день не готові до відкриття представництва організації в місті Горлівка Донецької області, заявив заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг в середу.

"У нашій розмові з боку місцевих жителів було бажання того, щоб ми були присутні у Горлівці, оцінимо, наскільки це можливо. Але для цього в Горлівці має бути безпечно", - зазначив О. Хуг, відповідаючи на запитання журналістів після зустрічі представників ОБСЄ з мешканцями Горлівки.

При цьому заступник голови СММ ОБСЄ визнав, що вирішення питання безпечного перебування місії спостерігачів в місті "точно не відбудеться за одну добу".

За його словами, питання про посилення патрулювання Горлівки з боку ПММ ОБСЄ обговорюється і залежатиме від рівня безпеки. "Ми оцінимо, наскільки це можливо. Для того, щоб це сталося, умова - це безпека. Якщо дозволить безпека, ми почнемо посилене патрулювання міста. Сьогодні один з патрулів по дорозі з Маріуполя до Новоазовськ був встановлений, і представники ДНР висловили загрозу спостерігачам, погрожуючи розправою, якщо місія знову там з'явиться. Таким поворотом подій наша команда не отримує доступ до місць, що є умовою роботи", - сказав О. Хуг.

Раніше глава СММ ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан, виступаючи у Відні, констатував погіршення ситуації на Донбасі поблизу Донецька, Горлівки та Маріуполя.

О. Хуг також заявив, що припинення вогню фактично залежить від обох сторін. "Я знаю, де перебувають мої спостерігачі, але я не знаю, де ЗС України або ДНР розмістили свої танки і озброєння, і доки я не знаю, де воно розташоване, я не можу перевірити, відведене воно чи ні", - сказав він.

Розповідаючи про можливості наступальних дій будь-якої зі сторін, О. Хуг наголосив, що будь-які дії будуть зафіксовані у звітах спостерігачів.

"Після лютневих Мінських домовленостей ми пишемо в звітах, що з обох сторін спостерігається нарощування озброєння, також ми відзначили наявність тренувальних таборів. Ми бачили, наскільки серйозно виконується робота зі зміцнення лінії оборони з обох сторін. І якщо котрась зі сторін вдасться до якоїсь дії, ми обов'язково відзначимо це у своєму звіті. По обидва боки у нас працюють професійні команди, які можуть фіксувати ці факти", - сказав О. Хуг.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

Україна не має реалістичного плану "Б" у короткостроковій перспективі без допомоги США - Стефанішина

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

Союзники працюють над тим, щоб гарантувати незворотність членства України в НАТО на саміті у Вашингтоні - Стефанішина

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА