15:28 21.08.2015

Пілотний проект реформи міліції стартував у двох районах Київської області

2 хв читати
Пілотний проект реформи міліції стартував у двох районах Київської області

В Обухівському і Васильківському районах Київської області розпочався пілотний проект реформи міліції, повідомила в п'ятницю прес-служба Київської обласної державної адміністрації.

Згідно з повідомленням, експеримент триватиме один місяць, протягом якого районні відділення міліції працюватимуть за новою методикою і структурі.

"Відтепер у населених пунктах цих районів на вулицях цілодобово чергуватимуть патрулі, а час реагування на виклики у містах становитиме 5-15 хвилин. Таким чином правоохоронці спільно з обласною владою хочуть підвищити рівень дорожньої безпеки на вулицях міст і сіл, охорони громадського порядку, а також поліпшити статистику розкриття злочинів і криміногенну ситуацію в районах", - заначається в повідомленні.

Як зазначають у Київській ОДА, два ці району були обрані для проведення експерименту через погану криміногенну обстановку, а також сусіднього району розташування

"Тому головна суть експерименту полягає в збільшенні патрульних нарядів у районах, які цілодобово контролюватимуть ситуацію. До того ж у нових патрульних будуть розширені функції. Вони зможуть оформляти протокол про порушення, братимуть участь у розкритті злочинів. Вже працюємо над тим, щоб поліпшити матеріально-технічну базу районної міліції", - цитує прес-служба голову Київської обласної державної адміністрації Володимира Шандру.

Як наголошується, під час експерименту кількість патрульних в Обухівському та Васильківському районі збільшили увосьмеро. Відтепер у кожному з них за порядком на вулиці цілодобово стежитимуть 72 людини (раніше було 9). Також додатково виділили по 10 автомобілів для кожного району. У містах Обухів та Васильків патрульні мають прибути на місце інциденту через 5-15 хвилин після дзвінка, у районі – через 15-30 хвилин.

Реалізовувати проект допомагали представники Консультативної місії Європейського союзу. У разі його успішного проведення такі ж зміни будуть введені по всій області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пошуково-рятувальну операцію в Чернігові завершено: 18 загиблих, 78 поранених

Збито всі 13 ударних безпілотників "Шахед", які атакували Україну

Суд обрав запобіжний захід організаторам злочинної групи Чернівецької митниці

Віцеканцлер Німеччини Габек прибув в Україну для підготовки конференції з відновлення

Прем'єр Нідерландів готовий закуповувати у партнерів системи ППО Patriot для постачання Україні

Розвідники спецпідрозділу "Кабул 9" за дві доби виявили та знищили дев’ять одиниць військового транспорту і склад боєприпасів

Окупанти обстріляли 22 населені пункти на Харківщині, виникли пожежі

В Івано-Франківській області ППО збила всі ворожі БПЛА, у результаті падіння уламків виникли пожежі

У Херсонській області за добу через обстріли 16 людей дістали поранення

У Чернігові кількість загиблих унаслідок ракетного удару на ранок зросла до 18 людей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА