15:59 21.08.2015

Південно-західна залізниця спростовує визнання боргу перед турецьким підрядником за будівництво Дарницького мосту

2 хв читати
Південно-західна залізниця спростовує визнання боргу перед турецьким підрядником за будівництво Дарницького мосту

Південно-Західна залізниця (ПЗЗ, Київ) спростовує подання до Шевченківського суду Києва заяви про визнання боргу перед компанією Dogus Insaat ve Ticaret A. S (Туреччина) - за роботи з будівництва Дарницького мостового переходу.

"До Шевченківського районного суду Києва надійшли фіктивні клопотання від Південно-Західної залізниці за підписом заступника начальника залізниці Мироновича і представника "Укрзалізниці" Астрюхіна про визнання права на сплату $23,437 млн і річних відсотків на $1,104 млн за виконання робіт із будівництва залізнично-автомобільного мосту через Дніпро АТ Dogus Insaat ve Ticaret A. S, - йдеться в прес-релізі ПЗЗ.

Підприємство заявляє, що не визнає боргу, заявленого турецькою компанією, і не направляло до суду жодних клопотань про його сплату.

"Південно-західна залізниця вважає такі дії провокаційними і такими, що загрожують честі та гідності керівництва українського держпідприємства. У зв'язку з цим сьогодні буде подано відповідну заяву до правоохоронних органів про факт скоєння злочину щодо фальсифікації документів", - наголошується в повідомленні.

Офіційна позиція ПЗЗ залишається незмінною: магістраль вважає необґрунтованим борг перед Dogus Insaat ve Ticaret A. S, яка не виконала взяті на себе згідно з угодою зобов'язання із будівництва моста, і обстоюватиме свої та державні інтереси згідно з чинним законодавством.

Як повідомлялося, Міжнародний арбітражний суд Швейцарії у 2014 році розглядав справу про стягнення з компанії Dogus Insaat ve Ticaret A. S (Туреччина) $30 млн за зустрічним позовом Південно-Західної залізниці, що було подано в 2012 році.

До цього в ЗМІ з'явилася інформація про те, що Верховний суд Швейцарії відхилив клопотання Південно-західної залізниці та залишив у силі рішення Міжнародного арбітражного суду від 6 вересня 2013 року у справі за позовом Dogus Insaat ve Ticaret AS (Туреччина).

Це рішення передбачало стягнення з ПЗЗ суми в розмірі близько $26 млн. Крім того, залізниці доводилося згідно з ним додатково виплатити приблизно $2,5 млн витрат на оплату послуг юристів.

Зазначений спір виник у червні 2010 року у зв'язку із розпочатим у 2004 році будівництвом залізнично-автомобільного мосту через Дніпро в Києві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА