19:31 21.08.2015

Міліція затримала 85 фанатів, зокрема двох польських, після бійок у Києві, 6 українцям та одному поляку оголошено підозру у протиправних діях

2 хв читати
Міліція затримала 85 фанатів, зокрема двох польських, після бійок у Києві, 6 українцям та одному поляку оголошено підозру у протиправних діях

У результаті бійок між українськими й польськими вболівальниками у Києві в день матчу Ліги Європи між луганською "Зорею" та варшавською "Легією" було затримано 85 вболівальників, зокрема двох поляків, одному польському та шістьом українським фанатам оголошено підозру у скоєнні протиправних дій, повідомляють у столичній міліції.

"Міліція затримала 85 уболівальників, з них шістьом оголошено підозру у зв'язку з хуліганськими діями. Вони жбурляли каміння, вибухові пакети на міліцію, інших громадян, інших уболівальників. Вони зараз в ізоляторі тимчасового утримання. Одному вболівальнику з Польщі також оголошено підозру за перешкоджання діяльності журналістів", - розповів начальник Головного управління МВС України в Києві Олександр Терещук на брифінгу в п'ятницю в Києві.

У контексті події він закликав батьків з інших міст стежити за своїми дітьми. "Молоді люди 15, 18, 19 років приїхали з Одеси, Вінниці, Полтави. Що їм тут робити? Приїхали дивитися футбол – йдіть на стадіон і дивіться. Приїхали хуліганити – будемо вживати заходів", - зазначив О. Терещук.

Начальник київської міліції також зазначив, що за результатами вивчення оперативного відео інформацію буде передано до всіх регіонів, щоб правоохоронці на місцях ідентифікували місцевих жителів – футбольних уболівальників, які брали участь у протиправних діях.

О. Терещук наголосив, що польські вболівальники були помічені в порушенні громадського порядку - влаштували безлади в кафе, перевертали сидіння, квіткові вазони.

"Після того, як був затриманий один з поляків, вони йшли строєм, їх взяли в каре, вели на стадіон, опівночі після матчу почали розвозити. У третій ночі закінчили, надали транспорт і вони роз'їхалися, нікого не побили", - розповів він.

Начальник міліції також поінформував, що в результаті зіткнення постраждав один правоохоронець і кілька перехожих, крім того, двоє польських уболівальників дістали тілесних ушкоджень, але без особливих наслідків.

Як повідомлялося раніше, в результаті зіткнень футбольних фанатів перед матчем луганської "Зорі" та варшавської "Легії" 20 серпня до органів внутрішніх справ Києва доставлено 13 осіб, один з них - неповнолітній.

Помічник начальника ГУ МВС України в Києві Олексій Ісаєв повідомив, що в результаті зіткнень фанів травм дістали четверо громадян України, зокрема один міліціонер. Також затримано двоє громадян Польщі, міліція розпочала кримінальне провадження за статтею "хуліганство".

У прес-службі "Блоку Петра Порошенка" також заявили, що під час сутичок польських та українських футбольних фанатів у центрі Києва травмовано народного депутата з цієї фракції Андрія Антонищака.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА